Gym4all blikt terug op succesvol turnseizoen

Hoogeveen - Het turnseizoen loopt alweer op zijn eind. Het afgelopen jaar hebben de turnsters, die van elf verschillende clubs bij Gym4all trainen, het erg goed gedaan op de verschillende wedstrijden.

Het seizoen begon al vroeg in november met de teamwedstrijden. Na een succesvolle kwalificatiewedstrijd werd het Gym4all-team uiteindelijk zevende van Nederland op supplement B.

De daarop volgende maanden waren er diverse regionale en districtwedstrijden. Uiteraard werd er gestreden voor de winst en stonden er veel turnsters op het podium. Diverse turnsters mogen zich tevens provinciaal of districtkampioene noemen binnen de derde, tweede en eerste divisie. Al met al wisten ze samen tientallen medailles te winnen.

Belangrijker doel

Maar deze wedstrijden hadden een belangrijker doel. Namelijk plaatsing voor de landelijke wedstrijden. Maar liefst vijftien turnsters wisten zich hiervoor te plaatsen. Zes turnsters stonden uiteindelijk in de landelijke meerkampfinale en toestelfinales. En terecht, want er werden in totaal acht landelijke medailles gewonnen. ‘Een topprestatie waar we trots op zijn. Nog één week trainen en dan genieten van de zomervakantie. Eind augustus zullen we starten met het nieuwe seizoen en proberen er minimaal net zo’n succesvol jaar van te maken’, aldus Dirk Otten van Gym4all.