Zorg & Welzijn Platform kijkt terug op geslaagd eerste jaar

Hoogeveen - Het netwerk van en voor zorgprofessionals uit de reguliere en complementaire zorg kijkt terug op een geslaagd eerste jaar. Een jaar waarin is gestart met het opzetten van een geheel nieuw en uniek netwerk.

Inmiddels hebben de eerste leden zich gemeld en hebben diverse activiteiten plaatsgevonden. Naast de vaste netwerkavonden, leden voor leden, zijn er een mindfulnessmiddag en een de Borst gezondheid informatiemarkt gehouden. Maar hét hoogtepunt was de Zorg en Welzijn beurs: Hoogeveen Zorgt! die in maart plaatsvond in De Tamboer

Samen met haar leden wil het Zorg & Welzijn Platform werken aan een zo transparant en volledig mogelijk netwerk. Een netwerk waarbij zij middels het organiseren van diverse grote en kleine activiteiten elkaar versterken en verbinden. Dit om zo bekendheid te creëren en inzicht te geven in het totaalaanbod, van zorgaanbieders uit de regio. Van accupunctuur tot ziekenhuis.

Wat heb ik nodig en wat wil ik?

Ziek zijn, het voorkomen van en de diversiteit in het aanbod van behandelmethodes staan steeds meer open voor discussie. De participatiewetgeving geeft hierin de regie terug aan de hulpvrager. En dat is mooi. Waar nu nog veelal een verwijscultuur bestaat, voornamelijk binnen de eerste lijn van reguliere zorgaanbieders, zien we dat deze inmiddels aan het verschuiven is naar een breder spectrum. Er wordt meer gekeken vanuit de vraag: wat heb ik nodig en wat wil ik?

Het Zorg & Welzijn Platform wil dan ook beide zorgprofessionals aan elkaar verbinden tot een overzichtelijk en transparant geheel, zodat er voor de hulp-/zorgvrager een duidelijk beeld ontstaat. En er ook daadwerkelijk ‘iets’ te kiezen valt.

Zorgaanbieder die meer willen weten over dit nieuwe initiatief kunnen contact opnemen via de website: www.platformzorgenwelzijn.info