Autoschadespecialist Sent Waninge sluit aan bij landelijke schadeketen A.A.S.

Hoogeveen - Met de aansluiting van het autoschadeherstelbedrijf bij de landelijke schadeherstelketen A.A.S., voluit Allround Automotive Solutions, heeft Sent Waninge een belangrijke stap gezet.

Bernard van der Vegt, schademanager: ‘We hebben bewust gekozen voor aansluiting bij A.A.S. omdat deze formule uitstekend aansluit bij onze visie van ondernemen. Het fundament is namelijk gebaseerd op het behoud van de eigen identiteit maar wel met de voordelen van samenwerken met soortgelijke bedrijven. Dat betekent niet alleen inkoopvoordelen, centrale omzetafspraken met grote opdrachtgevers maar ook delen van kennis en kunde. En een gezamenlijke visie naar de toekomst en maatschappij. Daar profiteren wij niet alleen van, ook onze klanten. Achter ons staat niet alleen de Sent Waninge-bedrijven, maar ook 85 collega schadeondernemers van Groningen tot Maastricht. Samen bouwen we verder aan een toekomstbestendig schadenetwerk van de betere schadeherstelbedrijven die ook de klant van morgen optimaal kan bedienen’, aldus Van der Vegt. ‘We zijn de grootste in de regio, toonaangevend als het gaat om schadeherstel. Dat willen we ook blijven. Met zo’n organisatie achter ons, gaat dat zeker ook lukken, sterker nog: we zijn helemaal klaar voor de toekomst.’

Voordelen samenwerking

‘Samen bereik je meer dan alleen’, vult de directeur A.A.S. Nicole Spenkelink aan. ‘Denk maar aan het inkoopcollectief waarin je deelneemt. Of de toegang tot bepaalde kennis bijvoorbeeld door benchmarking die je helpt een verdere professionaliseringsslag te maken. Ook behartigen wij de belangen bij grote opdrachtgevers en bieden tal van tools waarmee de klanttevredenheid geoptimaliseerd kan worden. A.A.S. is de enige keten in Nederland die zo’n uitgebreid klanttevredenheidsprogramma kent. Daarnaast heeft A.A.S. een eigen academie waar alle trainingen collectief ingekocht worden. Maar misschien is het delen van best practices nog het meest waardevolle aan de coöperatie, je hoeft als ondernemer niet altijd zelf het wiel uit te vinden. Je kunt altijd terecht bij je A.A.S.-collega. Samen kom je echt verder’, aldus Spenkelink.

Rijke geschiedenis

Het familiebedrijf Sent Waninge kent een rijke geschiedenis, die reeds begon in 1912. In dat jaar werd de grondlegger van het bedrijf geboren: Sent Waninge. Inmiddels is de onderneming uitgebreid met onder meer het dealerschap van DAF, Ginaf, TATRA en Fiat en staat de derde generatie aan het roer. Er werken bijna 500 medewerkers bij de Sent Waninge-bedrijven verdeeld over drie kernactiviteiten: de transportondernemingen, de Truck Dealerbedrijven en het schadeherstelbedrijf, wat nu aangesloten is bij A.A.S. Bij het schadeherstelbedrijf aan de Dieselstraat 1 in Hoogeveen werken totaal twintig vakspecialisten. Het bedrijf bestaat al sinds 1974 en herstelt niet alleen schades aan auto’s, bedrijfswagens en zwaar vervoer, ook voor de caravan kan men hier terecht.