Woudklank geeft concert in Alteveer

Alteveer - Muziekvereniging Woudklank verzorgt ook dit jaar weer een zomeroptreden in Alteveer. Op maandag 8 juli spelen het opstaporkest, opleidingsorkest en de slagwerkgroepen van de Zuidwoldiger muziekvereniging op het schoolplein van CBS De Wegwijzer in Alteveer.

Belangstellenden kunnen het concert gratis bijwonen. Het optreden begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.15 uur.

De jongste muzikanten

Het opstaporkest wordt gevormd door de jongste muzikanten. De leden van het opleidingsorkest, kinderen en jongeren maar ook diverse volwassenen, spelen korter of al langere tijd, hebben les en stromen meestal door naar het harmonieorkest van Woudklank of spelen daar al in. Beide orkesten staan onder leiding van Marjon Brouwer. Ook de slagwerkgroepen, een opleidingsensemble en een groep gevorderden, repeteren wekelijks en treden regelmatig op onder leiding van Giovanni Timmermans. De slagwerkgroepen treden op als drumband samen met het harmonieorkest én zelfstandig als malletband met een breed scala aan instrumenten.

Bij regen gaat het optreden ook door, er wordt dan gespeeld onder de overkapping van de fietsenstalling. Voor meer informatie over de vereniging, zie ook www.woudklank.nl of volg de Facebookpagina.