Help! Hoe rijd ik straks naar de TT toe?

In Assen is het jaarlijkse TT-circus weer neergestreken en dat betekent dat het opletten geblazen is op de wegen rondom de Drentse hoofdstad.

Ruim honderdduizend bezoekers willen het feest niet missen en dus wordt het druk op de weg. Dat brengt de nodige omleidingen met zich mee. Hieronder volgen wat tips hoe je het beste kunt rijden naar het motorfestijn.

Bezoekers die via de A28 richting Assen reizen, wordt verzocht de navigatie uit te zetten en de instructies op de tekstkarren en bebording langs de weg op te volgen.

Motorrijders vanuit Veendam (N33) en Hoogeveen (A28) volgen de A28 en keren net als voorgaande jaren bij afrit 33 en worden vervolgens via de speciale motorafrit bij afrit 32 naar het TT Circuit Assen geleid. Motoren vanuit Groningen volgen de A28 en worden ook via deze speciale motorafrit naar het TT Circuit gewezen.

Automobilisten vanuit Hoogeveen (A28) worden geadviseerd om vooral gebruik te maken van afrit 30, 31 en 31A. Onderaan de afritten staat de verwijzing naar de parkeerplaatsen op de bewegwijzering. Auto’s volgen op de A28 vanuit noorden en de N33 vanuit het oosten de plaatsnaam ‘Assen’. Bij afrit 32 (Assen) wordt het autoverkeer van de A28 af naar de Haarweg geleid. Onderaan deze afrit kunnen weggebruikers via de bewegwijzering de weg naar het TT Circuit volgen.

Even goed opletten: doorrijden vanuit Groningen en de N33 richting afrit 31A is niet mogelijk. Tijdens de drie dagen die de TT in beslag neemt is deze afrit namelijk afgesloten. Enkel op zondagmiddag wordt deze afrit opengesteld voor motoren die moeten keren.

Om het circuit te bereiken worden er voldoende bussen ingezet tussen station Assen en TT Circuit Assen om alle bezoekers te vervoeren. De NS zet extra lange treinen in. Mensen die met de trein reizen dienen de NS-reisplanner te raadplegen voor de reistijden.

 

Weggebruikers kunnen zich via het Twitter-account @TrafficTTAssen op de hoogte te stellen van de meest actuele verkeerstips.