OM eist cel voor jonge Etos-overvaller

Assen / Hoogeveen – Een 19-jarige Hoogevener zou volgens het Openbaar Ministerie voor een overval op een Etos-filiaal in Hoogeveen een celstraf van een jaar opgelegd moeten krijgen.

De officier van justitie eiste hiervan ruim de helft als voorwaardelijk. De jongen moet zich dan twee jaar lang houden aan de voorwaarden die door de Raad voor de Kinderbescherming zijn voorgeschreven.

De jongen pleegde op 1 juli van 2017 de overval, samen met een 1 jaar jongere plaatsgenoot. De overval werd door een camera op beeld vastgelegd. Het landelijke tv-programma Opsporing Verzocht besteedde destijds aandacht aan dit gebeuren.

Bedreigd met een mes

Een van de overvallers bedreigde een personeelslid van het filiaal aan de Hoofdstraat met een mes. De bewakingsbeelden werden in de tv-uitzending getoond. Dit leverde meerdere tips op. Het spoor ging naar deze twee jonge Hoogeveners. 

De oudste bekende daadwerkelijk de overvaller te zijn. De jongste verleende hand- en spandiensten. Die kreeg eerder al een taakstraf opgelegd. De rechtbank beslist over twee weken over de oudste van dit stel.