Regenboog gaat op wereldreis tijdens voorstelling

Noordscheschut - Basisschool De Regenboog in Noordscheschut vierde dinsdag het 25-jarig bestaan. Het werd een onvergetelijk feest.

Vorig jaar augustus werd al begonnen met het jubeljaar. 25 koffertjes stonden tot dinsdag garant voor feestelijke momenten. In het laatste koffertje zat een uitnodiging voor een muzikale wereldreis met de Klankenkaravaan.

De wereldreis begon in China, waar groep 1 en 2 samen een Chinese draak vormden en met waaiers en parasolletjes een lied zongen, ondersteund door een enorme gong. Vervolgens vloog De Regenboog door naar Australië, waar de school met groep 3 en 4 kennismaakte met de dieren en de cultuur van dat land. De kinderen wisten geluid te krijgen uit een echte didgeridoo. Onder leiding van gezagvoerder Hans Salomons, eigenlijk directeur van de school en stewardess (juf) Mieke vlogen de kinderen naar Zuid-Amerika. Hier voerden groep 5 en 6 een waar carnaval op met samba’s en maskers: een feest van kleuren en muziek.

Ritme naar grote hoogtes

De slotact kwam uit Afrika. Groep 7 en 8 sloegen op de trommels, djembés en wat al niet meer aan Afrikaans slagwerk dat beschikbaar was, en het ritme werd naar grote hoogtes opgevoerd.

Als klap op de vuurpijl maakte de school bekend dat de sponsorloop voor Edukans eerder dit jaar 2981 euro heeft opgebracht. De stichting Edukans zorgt ervoor dat ook kinderen in arme landen goed onderwijs kunnen genieten.