Boschzicht is uitgebreid

Echten - De eigenaren van Hotel Restaurant Café Boschzicht hebben op 13 april vorig jaar de sleutel gekregen van de boerderij van de buren. Dit bood voor Boschzicht heel veel nieuwe mogelijkheden door de ruimte er omheen.

‘Boschzicht is door de jaren heen aardig gegroeid, maar de vierkante meters bleven hetzelfde. Boschzicht knapte een beetje uit zijn voegen’, vertelt Arjan Vosseberg.

Aanbouw vervangen

In 2018 is eerst de aanbouw van de boerderij vervangen. Dat is inmiddels een magazijn met een grote inloopvriescel en koelcel. Aan de achterzijde is er ruimte voor de leveranciers, die makkelijk met de vrachtwagen bij het magazijn kunnen komen en niet meer midden op een drukke kruising hoeven te lossen, wat onveilig was.

In 2018 werd eerst nog even gebruik gemaakt van het oude asfaltstraatje naast Boschzicht en de boerderij, voor een noodterras. Dit was nodig omdat de serre bij Boschzicht een vaste serre is geworden. ‘Voorheen haalden wij elke zomer de serre eraf en werd dit weer terras. Het nadeel van zo’n serre is dat het nooit goed geïsoleerd kon worden. In de winter tochtte het en als de zon scheen werd het een broeikas.’

Nieuw terras

Dit jaar is het nieuwe terras gerealiseerd. Met behulp van hovenier Roel Zuidema. Het is een boerderijterras geworden met veel beplanting en robuust materiaal. ‘Mensen kunnen nu rustiger zitten dan aan het drukke kruispunt. En er is een speeltuin voor de kinderen. Dat maakt het voor het hele gezin leuk’, zegt Arjan.

De Brouwerij

Ook met de boerderij uit 1777 hebben de eigenaren grote plannen. De naam van de boerderij is ‘de Brouwerij’ omdat er vroeger een brouwerij in heeft gezeten. ‘Dit is leuk voor ons en past goed bij Boschzicht. We willen aan de voorzijde van de boerderij ook horeca realiseren, een zaaltje voor feesten en partijen. Daar is veel vraag naar maar we kunnen dat nog niet bieden in de weekenden omdat we vrijwel altijd vol zitten. Het idee is het zaaltje in te richten als een oude brouwerij. Aan de achterzijde willen wij ons eigen woonhuis hebben. En dan hebben we eigenlijk nog genoeg ruimte over voor in de toekomst een eigen boomgaard en een grote kas te plaatsen waar gasten ook kunnen zitten en kunnen genieten van veel lekkers uit eigen tuin.’