Tourspel Dierckxsens 2019: ‘Het is gewoon een leuk spelletje’

Hoogeveen - Kilometers maken op zijn racefiets of mountainbike. Jan Mark Dierckxsens houdt ervan. Afgelopen weekend reed hij nog met zijn fietsmaatjes langs de Moezel.

En om de klimmetjes onder de knie te krijgen is de VAM-berg een mooie oefening (zie foto). ‘Geweldig die VAM-berg. We trainen er regelmatig.’Als wielerliefhebber vindt de ondernemer het ook prachtig om zich te verbinden aan een Tourspel.

Geliefd spel

‘Het is ooit ontstaan bij TVM. Daar had iemand een programma geschreven voor een tourspel. Ik verzorgde destijds de kleding voor de TVM wielerploeg. Van het een kwam het ander en jarenlang hadden we in Hoogeveen een geliefd spel rondom de Tour de France. Toen de maker van de software het spel niet meer kon updaten, waren we afhankelijk van andere software.’ Niet alle spellen die we sindsdien hebben geprobeerd, waren even toegankelijk, stelt Dierckxsens. ‘Maar nu heb ik er weer een gevonden die volgens mij erg leuk is. Je moet gewoon een team invullen met 12 renners. Valt voor de start van de Tour een renner uit, dan krijg je een melding dat je een nieuwe renner moet invullen. Dit kan tot 6 juli.’ Jan Mark lacht: ‘Ik heb in mijn testteam al een paar nieuwe renners moeten invullen. Want Tom Dumoulin en Chris Froome vielen al uit.’

Plek nummer 75

Zelf geen ster in het invullen van een topteam bedacht Jan Mark om dit jaar ook een prijs uit te loven voor diegene die op plek nummer 75 eindigt. ‘Fietswinkel Wijbinga schenkt dit keer weer de hoofdprijs: een fiets ter waarde van 599 euro en er zijn weer kledingbonnen te winnen. Naast de drie hoofdprijzen is er dus ook een prijs voor plek nummer 75. Dan maak je ook kans op een prijs als je wat minder goed bent. Want als je 100ste staat, dan word je nooit meer derde. Maar die plek 75, die kan wel.’

Deelname aan het spel is gratis. ‘Een verdienmodel? Nee, dat is er niet. Ik vind het gewoon leuk om te doen.’ De link naar het tourspel is te vinden op de website van Dierckxsens Menswear. Daar staan ook de regels die spelers moeten volgen om deel te nemen.