Wie heeft een plekje in huis én hart voor Braziliaanse Theo?

Hoogeveen - De Braziliaanse Theo komt in augustus voor een schooljaar naar Nederland. Travel Active, een grote uitwisselingsorganisatie, zoekt voor hem nog een plekje in Hoogeveen om te verblijven.

Theo heeft een grote passie voor Jiujitsu en scouting. Bij de scouting heeft hij al veel geleerd: kamperen, koken en niet onbelangrijk: anderen helpen. Theo wil hij graag medicijnen studeren en dokter worden.

Iedereen kan gastgezin zijn

Gastgezinnen wonen overal in Nederland en zijn er in alle soorten en maten. Gezinnen met en zonder kinderen, alleenstaand, jong of al wat ouder.

Theo heeft er in ieder geval zin in: 'Mijn naam is Theo en ik kom uit Curitiba, Brazilië. Ik kijk ontzettend uit naar mijn uitwisseling. In het begin vond ik het wel spannend, maar nu niet meer. Ik weet dat het een geweldige ervaring wordt en ik veel zal leren. Ik ben mijn gastgezin ontzettend dankbaar dat ze mij in huis willen nemen en ik kan ze verzekeren dat ze een hele leuke tijd met mij zullen hebben. Ik wil graag bij een Nederlandse familie wonen om ondergedompeld worden in de cultuur, om deel te worden van een familie en een geweldige tijd te hebben. Ik volg momenteel al Nederlandse les zodat ik goed voorbereid naar Nederland kom en makkelijker kan integreren. Ik pas mij makkelijk aan nieuwe situaties aan, al zal ik natuurlijk ook wel even moeten wennen aan een nieuwe cultuur.'

Contact opnemen met Travel Active kan via: highschoolholland@travelactive.org of via telefoonnummer 020-7372062.