Oude bekenden keren terug bij Thrianta

Hoogeveen - Dion Scholing (20) en Maarten Stam (20) keren terug bij korfbalvereniging Thrianta. De twee hebben een verleden bij geel-blauw en keren zodoende terug op het oude nest.

Scholing komt over van ZKC'19 uit Zuidwolde. Daar heeft hij enkele jaren in het eerste gespeeld. Door blessureleed raakte hij dit seizoen zijn plekje kwijt. De nu nog revaliderende Scholing speelde tot aan de B-junioren bij Thrianta. Daarna maakte hij de overstap naar de buren van ZKC, om zichzelf verder te ontwikkelen. Scholing geeft aan een goede voorbereiding te willen draaien om zijn blessure te boven te komen en hoopt met Thrianta naar de top van de tweede klasse te kunnen kijken.

Stabiel

Maarten Stam komt over van DOS'46 uit Nijeveen, waar hij in het derde speelde. Tot de A-jeugd speelde Stam bij Thrianta. Omdat hij nog veel vrienden bij Thrianta heeft, was hij nog regelmatig toeschouwer bij de Hoogeveeners. Stam verwacht te gaan spelen in een jong leuk team, waarmee hij ver kan komen in het komende seizoen seizoen en de aankomende jaren.

'Thrianta is blij met deze versterkingen in de selectie om zo de groep zo sterk mogelijk te houden', laat de club in een reactie weten. 'Want dankzij de handhaving op het veld in de tweede klasse en het kampioenschap in de zaal in de derde klasse kan Thrianta nu gaan bouwen aan een selectie die stabiel in de tweede klasse kan blijven.'