Zes medailles voor ZPC Hoogeveen tijdens NK

Amersfoort / Hoogeveen - Bij de Open Nederlandse Kampioenschappen in Amersfoort werden er door de zwemmers van ZPC Hoogeveen zes medailles bij elkaar gezwommen.

Alinda Dingshoff was in topvorm. Ze won drie medailles. Junior de Bruin won brons, Owen Peeks die als jeugdzwemmer naar Amersfoort kwam, werd derde op de 800 meter vrije slag en Niels van Eck zorgde op de zondagmiddag misschien wel voor de grootste verrassing door brons te halen op de 50 meter vrije slag.

PR

Dingshoff stond hoog genoteerd op haar afstanden en vond ze dat in het verleden nogal eens lastig. Dit weekend was daar geen sprake van. Al vanaf de eerste dag begon ze geweldig met series- en finaleplaatsen en zwom daar direct al een dik p.r. in de A finale 200 meter rug.  Met 2.18.99 werd ze daar nog net vierde, maar op de zaterdag kwam de 200 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag aan bod en daar veroverde ze in de ochtend twee keer een plek in de A-finale.Met een een nieuwe toptijd van 2.17.83 behaalde ze uiteindelijk de zilveren medaille. De finale van de 200 meter wisselslag kwam eigenlijk wat te snel, maar toch zwom Dingshoff naar het brons in 2.23.25. Ook was er brons op de 400 meter wisselslag (5.03.73).

Verbetering

Owen Peeks had vorig weekend zijn Nederlandse jeugd Kampioenschappen gehad, met een medaille op de 1500 meter vrije slag. Dit weekend kwam hij naar het ONK voor de 800 meter, die alleen hier gezwommen werd en daar behaalde hij bij de heren de bronzen medaille in een tijd van 8.36.62. Dat was een verbetering van negen seconden. Junior de Bruin die bij het RTC in Drachten geen goed jaar heeft tot nu toe won op de 200 meter vlinderslag de bronzen medaille in 2.07.59. Dat was een kleine verbetering van zijn inschrijftijd. Zondagmiddag mocht Niels van Eck in de A-finale starten van de 50 meter vrije slag en zorgde daar met 0.23.01 voor de grootste verrassing dit weekend, want daarmee haalde hij in dit geweld de bronzen medaille en was daar heel erg blij mee. Hij heeft dit jaar namelijk gekwakkeld met een schouderblessure.

 

Komend weekend gaat de ploeg nog twee dagen naar Amsterdam om daar in het 25 meter bad te proberen nog enkele mooie nieuwe tijden te gaan neerzetten.