Even voorstellen: Team C’est la Vie

Hoogeveen - Wij als bewoners van de Da Costastraat (Noord) lopen samen met familie en vrienden mee als team C’est la Vie tijdens de SamenLoop voor Hoop Hoogeveen. Wij gaan 24 uur lopen en de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Een van onze buurtgenoten kwam eind maart op het geniale idee om als straat mee te doen aan de SamenLoop. Onze motivatie om mee te doen is veelal persoonlijk omdat iedereen mensen in zijn/haar omgeving heeft verloren aan deze vreselijke ziekte of naasten zien vechten tegen kanker met een gunstig resultaat. Ook onze buurt is hiervan niet gevrijwaard geweest de afgelopen jaren.

Wij proberen zoveel mogelijk donaties binnen te krijgen, onder meer door acties op Facebook. We hebben kaarsenzakken verkocht, die ons pad verlichten langs de looproute. Ook organiseren wij als team een garageverkoop op zaterdag 29 juni van 11.00 tot 15.00 uur. Deze garageverkoop is in de Da Costastraat (Noord). We hebben heel veel mooie spullen gekregen om te verkopen. De opbrengst is geheel voor het goede doel. Tijdens de garageverkoop houden we een enveloppenspel. Er is gratis koffie of ranja en iedereen kan er een stuk zelfgebakken cake of gebak bij kopen. Ook hebben we een geldbox staan waarin eenieder een donatie kan doen.

Kaarsenverkoop

We verkopen mooie kaarsen, die gemaakt zijn door leerlingen van de Windroos-Renn4 in Hoogeveen en we verkopen heerlijke droge worsten, mede mogelijk gemaakt door Noordvlees uit Gieten. Wij zeggen: dat is genoeg reden om naar onze garageverkoop te komen en flink te kopen en doneren! Tijdens de SamenLoop hebben we ook een kraam waar we eveneens kaarsen en droge worsten verkopen. Het enveloppenspel wordt ook tijdens die 24 uur ingezet om geld in te zamelen.

Prijzen

Voor het enveloppenspel waren prijzen nodig. Wij zijn met een aantal teamleden bij winkeliers en bedrijven gaan vragen om ons voor prijzen te sponsoren. Het is hartverwarmend om te ervaren hoe bereid winkeliers en bedrijven zijn om hier iets te doneren. Er was zelfs een medewerker die vanuit bedrijfbeleid niets kon geven, vervolgens zelf een aantal goederen heeft gekocht en dat aan ons heeft gedoneerd. We kregen zoveel mooie goederen dat we het enveloppenspel twee keer inzetten om donaties binnen te krijgen.

Enkele prijzen; een gratis APK-keuring, een uur gratis financieel advies, bonnen van kappers, snackbars, woonaccessoires, gratis sportlessen en nog heel veel meer! Wij vinden dat de bezoekers zeker bij onze kraam langs moeten komen en in ieder geval meedoen aan het enveloppenspel om zo de donaties voor KWF te verhogen en zelf kans te maken op mooie prijzen.