Claudia van Tellingen en Wouter de Roo winnen in Reutum

Reutum - In het Twentse Reutum werd zondag de vierde Dom Verdan loop georganiseerd. Een groep HAC’63 atleten waren al vroeg in Reutum om de vijf kilometer of de halve marathon te lopen (21 kilometer). Het was een prachtige wedstrijd met een afwisselend parcours, veelal onverhard en met veel hoogtemeters.

Al vroeg warm

Ondanks de het vroege tijdstip was het erg warm en drukkend om te lopen met daarbij een heuvelachtig parcours was het een zeer zware wedstrijd.

Wouter de Roo en zijn trainer Tom van Tellingen starten om 9.00 uur met de vijf kilometer. Wouter liep heel sterk en werd knap eerste in de leeftijd jongens dertien tot en met zestien jaar. In het totaal klassement werd hij tweede.

Wouter heeft zich de afgelopen tijd sterk ontwikkeld en liep bijna drie minuten sneller dan twee jaar geleden. Zijn doel is om goed te presteren op het Nederlands Kampioenschap eind augustus waar hij ingeschreven heeft voor de 1500 meter. Tom van Tellingen liep gecontroleerd de vijf kilometer. Hij werd net vierde in een tijd van 19’14. Daarmee was hij tevreden.

Halve marathon

Om 10.00 uur was de start van de halve marathon. Het was een prachtige wedstrijd met veel onverharde paden en ruim 100 hoogtemeters. Flink afzien voor de atleten. Bij de dames liep Claudia van Tellingen de halve marathon. Van te voren had ze aangeven dat de tijd niet het belangrijkste is maar lekker lopen en genieten van de prachtige omgeving. Dat heeft ze zeker gedaan en het resultaat was er dan ook naar. Ze liep bijzonder sterk en won zo met volle overtuiging.

Ze werd ruim eerste met een voorsprong van vijf minuten op de nummer twee en ging met een krentenwegge weer naar huis. Bij de mannen was het Jeroen Thalen die heel sterk liep. Zaterdag had hij ruim 200 kilometer gefietst om een dag later alweer eenentwintig kilometer lopen in warme omstandigheden. Hij werd knap tweede in een mooie van 1.25’.29’’.

Overige HA’63 deelname

Overe leden van HAC’63 die meededen kwamen weliswaar niet in aanmerking voor een podiumplaats, maar konden toch tevreden zijn met de neergezette tijden.

Uitslagen van de overige HAC ’63 atleten: 13. Ronald van Lubek 1.37.25, 16. Arne ter Heide 1.38.17 en 18. Gerko de Roo 1.40.39. Na afloop konden de atleten genieten van lekkere maaltijd bij de kerk.