Regiocompetitie van Alcides en Hoogeveen gaat door

Meppel / Hoogeveen - De regiocompetitie die Alcides en VV Hoogeveen willen beginnen, kan op genoeg steun rekenen. Er hebben zich inmiddels acht clubs voor aangemeld, inclusief de twee initiatiefnemende clubs.

Alcides en VV Hoogeveen willen nu de competitie graag uitbreiden naar tien clubs. De verenigingen organiseren deze competitie omdat veel verenigingen problemen hebben met het rondkrijgen van de 2e selectie.

Hoogeveen en Alcides stelden een competitieprogramma samen voor acht vereniging. Voor de winterstop worden er dan 14 wedstrijden gespeeld in competitieverband. Na de winterstop wordt er verder gespeeld in twee poules van vier. In de eerste poule spelen de beste vier ploegen van voor de winterstop en in de tweede poule de nummers vijf tot en met acht. Voor de beste drie ploegen van elke poule ligt vervolgens een geldbedrag klaar.

Behalve Alcides en VV Hoogeveen doen ook MSC, Achilles 1894, SVBO, VV Emmen, Be Quick 1887 en SWZ Boso Sneek mee.

Met de KNVB worden gesprekken gevoerd over de rol die zij kunnen gaan spelen. De KNVB reageerde begripvol op de plannen om buiten de voetbalbond om een competitie voor tweede elftallen te beginnen.