Tien zwemmers ZPC Hoogeveen naar ONK

Amersfoort - Komend weekend verschijnen voor Hoogeveen tien zwemmers aan de start bij de Open Nederlandse kampioenschappen in Amersfoort.

Zes zwemmers zijn het hele weekend aanwezig, terwijl er daarnaast nog vier jeugdzwemmers een dag naar Amersfoort komen om hun favoriete slag te gaan zwemmen.

Niels van Eck, Darryl Lubbinge, Maik Huser, Junior de Bruin, Alinda Dingshoff en Wiktoria Redzimska zullen het hele weekend deelnemen en daar de nodige afstanden gaan zwemmen. Bij Niels zal dit vooral de kortere afstanden zijn zoals de 50/100 vrije slag en 50/100m schoolslag. Darryl heeft helaas alleen de limiet kunnen halen op de 50m schoolslag.

Alle schoolslagafstanden

Maik Huser zwemt alle schoolslagafstanden, met daarbij nog de 50m rug en Alinda en Wiktoria gaan een wat zwaarder weekend krijgen. Beiden zijn goed in de 400m wissel en daarnaast zwemmen ze nog veel afstanden waarbij Alinda vooral de vlinderslag en rugcrawl als beste slag heeft en Wiktoria goed is in schoolslag en rugcrawl. Zij zullen daardoor veel starts gaan maken en als daarbij nog de finales gehaald gaan worden, krijgen beiden een zwaar programma.

Dit geldt voor alle zwemmers in de ochtendseries, waarna in de middag de A- en B-finales gezwommen gaan worden met de beste zestien zwemmers.

RTC

Junior de Bruin traint bij het RTC in Drachten, maar komt bij de wedstrijden voor Hoogeveen uit. Hij zal verder niet bij de ploeg zijn, omdat het RTC zelf voor zijn zwemmers zorgt in zo’n ONK-weekend.

Jeugdzwemmer Owen Peeks zwemt de 800m vrije slag met daarnaast de 400m wisselslag. Charlotte Wilbers doet het nog iets zwaarder en zwemt naast de 400m wisselslag nog de 1500m vrije slag, die Wiktoria Redzimska ook gaat zwemmen.

Coen de Lang komt voor zijn 100m rugcrawl naar Amersfoort, die het afgelopen weekend bij het NJJK in Eindhoven niet ging zoals hij gehoopt had. Mirthe Schenkel gaat datzelfde nog een keer proberen op haar favoriete 200m schoolslag.

Helaas worden er geen estafettes gezwommen omdat Junior de Bruin van het RTC geen toestemming kreeg om in de herenestafette te mogen starten.