Steenbergerpark is leukste plekje van Drenthe

Hoogeveen - Het Steenbergerpark in Hoogeveen is de winnaar van Het Leukste Plekje van Drenthe. Een spannende strijd tussen de drie finalisten. Veel Drenten brachten hun stem uit.

Het Steenbergerpark behaalde 55 procent van de stemmen. 'Dat neemt natuurlijk niet weg dat de twee andere finalisten, Het Roekpad in Echten en de Baggelhuizerplas in Assen, ook fantastische plekken zijn om eropuit te gaan. Via de website van het Kennislab BIOR wordt de komende tijd aandacht geschonken aan alle 50 inzendingen. Drenthe heeft namelijk veel te bieden heeft als het gaat om spelen, sporten en bewegen', vertelt een woordvoerder. 

Een plekje voor iedereen

Het Steenbergerpark ligt in Hoogeveen en is een park dat gebruikt wordt door allerlei verschillende organisaties om er te sporten, wandelen en de natuur te beleven. Linda Thalen maakt als vrijwilliger bij IVN veel gebruik van het park en heeft de winnende locatie ingestuurd met als toelichting: 'Het Steenbergerpark is een uniek multifunctioneel park waar veel natuurliefhebbers hun hart op kunnen halen. Het is een heuvelachtig gebied, wat vele sportmogelijkheden biedt.' Met de prijs is ze natuurlijk heel blij: 'We hebben er met alle betrokken organisaties keihard aan gewerkt om van dit park een plek voor iedereen te maken. Dat we deze verkiezing hebben gewonnen is een mooie opsteker!'

Prijsuitreiking

Op woensdag 26 juni wordt de winnaar in het zonnetje gezet en zal de directeur van SportDrenthe, Hans de Lang, de prijs officieel overhandigen: een fotoshoot op de winnende locatie. Natuurlijk is iedereen van harte welkom bij de prijsuitreiking, die van 14.00 tot 15.00 plaatsvindt bij het Struunhuus in het park.