Koningin Máxima bezoekt morgen Hoogeveen

Hoogeveen - Theater De Tamboer heeft donderdag hoog bezoek. Koningin Máxima woont de ondertekening bij van het Muziekakkoord Drenthe. De Tamboer nodigt iedereen uit om 11.00 uur bij de hoofdingang om een glimp op te vangen van haar aankomst.

Tijdens het bezoek van koningin Máxima is De Tamboer gesloten voor publiek, van 10.30 tot 13.30 uur. Het gebouw is alleen toegankelijk voor genodigden van het Muziekakkoord Drenthe.

In Muziekakkoord Drenthe beloven scholen, culturele instellingen, pabo’s, gemeenten en provincie zich de komende jaren in te zetten voor meer en beter muziekonderwijs op de basisscholen in Drenthe. Muziekakkoord Drenthe is onderdeel van Méér Muziek in de Klas Lokaal, een landelijk programma dat ervoor moet zorgen dat alle kinderen op alle basisscholen in Nederland structureel muziekonderwijs krijgen. Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas. Zangeres Ilse DeLange is ambassadeur van Méér Muziek in de Klas, ook zij is morgen aanwezig.

De ondertekening wordt gevierd met het lied Doe je mee van de Drentse zangeres Martijje dat door 500 leerlingen van basisscholen in De Tamboer wordt gezongen.