Kinderboeken komen tot leven in De Tamboer

Hoogeveen - Op initiatief van de Bibliotheek strijkt Het Mooie Kinderboekenfestival op zondag 23 juni voor het eerst neer in Hoogeveen.

Kinderboeken komen van 11.00 tot 17.00 uur tot leven in de zalen, gangen, foyers en tuinen van De Tamboer. Het kinderboekenfestival is voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar, en hun ouders, verzorgers, opa’s, oma’s, ooms en tantes.

Zo kunnen kinderen de konijnentango leren dansen op een spiegelvloer. Ze mogen een stop motion filmpje maken in het sprookjesachtige decor van Vosje, opstijgen in een heuse raket én leren over het ontstaan van de aarde in Het hele soepzootje. Of misschien worden ze rechter voor een dag in de rechtbank van De Zweetvoetenman?

Natuurlijk is het ook mogelijk om schrijvers en tekenaars te ontmoeten of lekker weg te zakken in een kussen en te luisteren naar verhalen.

De volgende kinderboekenmakers zijn aanwezig: Marije Tolman, Ingrid & Dieter Schubert, Autobahn, Koos Meinderts & Annette Fienieg, Janneke Schotveld, Enne Koens en Marte Jongbloed.

Over het festival

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Achttien van deze mooie kinderboeken komen tot leven tijdens de derde editie van Het Mooie Kinderboekenfestival. Na twee uitverkochte edities in Amsterdam breidt het festival zich in dit jaar uit naar Den Bosch en Hoogeveen.