Plezier op school voor aanstaande brugklassers

Hoogeveen - In de laatste week van de zomervakantie vindt de tweedaagse cursus Plezier op school plaats. De cursus is bedoeld voor kinderen die op de basisschool geplaagd of gepest werden of problemen hadden in de omgang met andere kinderen.

Voor hen kan de overgang naar het voortgezet onderwijs extra moeilijk zijn. Het maken van een goede start is erg belangrijk om te voorkomen dat deze problemen zich op de nieuwe school herhalen. Doel van de cursus is de kinderen te helpen straks met meer plezier en zelfvertrouwen naar de nieuwe school te gaan.

Op een speelse wijze leren de kinderen een aantal vaardigheden, zoals contact leggen met andere kinderen, opkomen voor zichzelf (assertiviteit) en hoe om te gaan met plagen en pesten. Daarnaast is er aandacht voor positief denken en non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik.

Ouderavond

Voor de ouders is er voorafgaand aan de cursus een ouderavond. Op deze avond kunnen de ouders kennismaken met de trainers en geven zij informatie over de inhoud van de cursus. Er is veel aandacht aan wat ouders zelf kunnen doen om hun zoon of dochter te ondersteunen na de cursus.

De tweedaagse cursus vindt plaats in week 34, de week voordat het voortgezet onderwijs begint. Beide cursusdagen beginnen om 9.00 uur en eindigen om 16.30 uur.

Voor de zomervakantie worden de individuele kennismakings-/intakegesprekken gehouden met de deelnemers en de ouder(s). Na de cursus is er een terugkomdag en eventueel een afsluitend gesprek.

Voor aanmelding of meer informatie, bijvoorbeeld over de kosten, kan contact worden opgenomen met SWW via tel 0528-278855 of e-mail: info@swwh.nl