Teams bereiden zich voor op derde editie Drakenbootrace

Hoogeveen - Zondag 7 juli komt steeds dichterbij en dan is het zover; om 14.00 uur start bij Paviljoen Nijstad de derde editie van de Drakenbootrace, georganiseerd door Ladies Circle Hoogeveen. Zowel de Ladies als de deelnemende teams zijn bezig met de laatste voorbereidingen om er een spetterend evenement van te maken.

Hoogeveen Zondag 7 juli komt steeds dichterbij en dan is het zover; om 14.00 uur start bij Paviljoen Nijstad de derde editie van de Drakenbootrace, georganiseerd door Ladies Circle Hoogeveen. Zowel de Ladies als de deelnemende teams zijn bezig met de laatste voorbereidingen om er een spetterend evenement van te maken.

Aanmelden kan nog

De aanmeldingen om deel te nemen aan de Drakenbootrace stromen nog steeds binnen. Deelnemers van het eerste uur, maar ook nieuwe teams hebben zich ingeschreven om aan de start te verschijnen. Naast een fantastische dag met plezier en vertier, wordt er ook gepeddeld voor een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst van de Drakenbootrace naar basisschool De Kameleon. Een school voor kinderen die net wat meer aandacht nodig hebben dan gemiddeld. De Ladies willen graag de speelplaats van de Kameleon op laten knappen.

Dit jaar vindt het ‘spektakel op het water’ plaats bij recreatieplas Nijstad. Deze locatie is voorzien van alle gemakken, waarbij de toeschouwers de drakenbootvaarders vanaf het strand kunnen aanmoedigen onder het genot van een hapje en een drankje.

Staaltje peddelwerk van de bovenste plank

‘Wij zijn blij dat weer zoveel teams uit Hoogeveen en omstreken willen deelnemen aan dit prachtige evenement. De teams van Greving en Greving, Marvo Systeemplafonds en TVM zijn drakenbootvaarders van het eerste uur. Ze hebben de smaak van het peddelen te pakken en verblijden de toeschouwers en ons als organisatie elk jaar weer met een staaltje peddelwerk van de bovenste plank. De teams kennen elkaar van voorgaande jaren en zullen tijdens de derde editie van de drakenbootrace misschien wel tegen elkaar strijden’, aldus de Ladies. Wie zal er dit jaar vandoor gaan met de troffee? ‘Opgezweept door het publiek vanaf het strand zullen de teams er alles aan doen om zich de winnaars te mogen noemen van de Hoogeveense Drakenbootrace 2019.’

Wie wint felbegeerde trofee?

De Ladies kunnen niet wachten om te zien wie er dit jaar met de felbegeerde drakentroffee vandoor gaat. ‘We zien iedereen graag zondag 7 juli om de teams aan te moedigen en te genieten van een hapje en een drankje. De entree is gratis’ Ook nog deelnemen? Dat kan, maar de inschrijving is bijna gesloten. Deelnemers en bezoekers worden gevraagd zo veel mogelijk op de fiets te komen zodat er geen parkeerproblematiek plaatsvindt. De Ladies beloven: ‘Volgende week nog meer nieuws over deze spetterende race en haar deelnemers!’

www.hoogeveensedraak.nl