Herqua Sports heeft uniek 3D-scan voetmetingsysteem

Hoogeveen - Herqua Sports heeft een nieuw hightechsysteem aangekocht dat slechts op enkele plekken in Nederland wordt gebruikt. Hiermee wordt het uitzoeken van de juiste (hard)loopschoenen een stuk eenvoudiger.

Het apparaat meet de voetbreedte, -lengte en -hoogte, waardoor het vinden van de juiste hardloop- of wandelschoen erg gemakkelijk wordt.

Speciale sokken

Een van de medewerkers legt uit: ‘Voordat de voetmeting begint moeten er speciale sokken worden aangedaan. Op deze sokken zitten kleine blokjes die het camerasysteem herkent. Vervolgens ga je midden op het apparaat staan en gaat de meting beginnen. Het apparaat scant rondom en meet alle afmetingen van de voet, maar ook de stand van je neutrale positie als je staat. Het apparaat meet of je brede of smalle schoenen nodig hebt en of je een beetje naar binnen of naar buiten staat. Vervolgens wordt aangegeven of een schoen met correctie nodig is of dat een neutrale schoen geschikt is. Doordat het systeem een aantal geschikte hardloopschoenen weergeeft die bij jouw voet passen hoef je nooit schoenen te passen die niet geschikt zijn voor jouw voeten.’

Loopband met camerasysteem

Nadat de 3D-scan is gemaakt gaat de klant hardlopen op een loopband met camerasysteem. Hierop is te zien hoe de schoen landt tijdens het hardlopen. Vervolgens wordt door een specialist geanalyseerd of de schoen past bij de hardloper. Dit is ideaal omdat op deze manier de schoenen al even getest wordt en de klant niet met een ongeschikte schoen de deur uitloopt.

De meting is geheel gratis en tot en met 31 juli geeft Herqua 20 procent korting op een paar hardloopschoenen.