Primeur voor Kip: eerste energielabel ooit voor een caravan

Hoogeveen - Als eerste caravan ooit heeft het model Shelter van Kip een energielabel gekregen. Door metingen op basis van bouwkundige opbouw en isolatie in vloeren, wanden, dak en de ventilatie mag de Shelter van het Hoogeveense bedrijf sinds kort het hoge energielabel A voeren.

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een gemeten object zoals in dit geval een caravan zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige caravan betekent: meer comfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu. Met het energielabel kan men zien of de kampeerwagen weinig energie verbruikt (energielabel A) of veel (label G).

Milieubesparend kamperen

Naast de gemeten variabelen uit het energielabel heeft de Kip Shelter extra eigenschappen die milieubesparend kamperen mogelijk maken, zoals het lage brandstofverbruik van het trekkend voertuig. Dit wordt gerealiseerd door het lichte gewicht van de Shelter (al vanaf 560 kg) en het aerodynamisch ontwerp met onder meer een lage hoogte (hefdak). De Kip is hierdoor een genot om mee te rijden.

Duurzaam kamperen en terug naar de basis is de trend van dit moment. Gezamenlijk met deze trends en het stijgend aantal elektrische en hybride auto’s is de Kip kampeerwagen helemaal in trek. De Kip kampeerwagens spelen hier optimaal op in, met modellen vanaf 560 kilo (Shelter Basic) en de iets grotere Kip Kompakt met slechts 790 kilo en het gestroomlijnde uiterlijk.

Kip verwacht binnen afzienbare tijd het hoogste energielabel ook te realiseren voor andere populaire Kip-modellen zoals: de Kompakt, Vision en Greyline.