De vonk sloeg over tijdens dagelijkse busrit

Hoogeveen - Wiebe Visser en Foekje Visser - Lanting waren op 12 juni 60 jaar getrouwd. Een mooie mijlpaal voor de twee, die daarvoor zeer dankbaar zijn.

In 1953 leerden Wiebe Visser (85) en Foekje Lanting (85) elkaar kennen in Leeuwarden. Ze zaten dagelijks samen in de bus naar de HTS, waar Wiebe studeerde en waar Foekje werkte. Na een lange verkeringstijd van 6 jaar zijn ze op 12 juni 1959 getrouwd. Wiebe kreeg vervolgens een baan en het kersverse paar verhuisde naar Drachten.

Zeven jaar later vond er opnieuw een verhuizing plaats: Hoogeveen werd de nieuwe woonplaats. Tot op heden wonen Wiebe en Foekje daar. Samen kregen ze 5 kinderen. Een druk gezin en toch nog voldoende tijd over om allerhande leuke en belangrijke dingen te doen. Vrijwilligerswerk en inzet voor kerkelijk Hoogeveen waren en zijn nog steeds belangrijke pijlers in het leven van Wiebe en FoekjeIn 2013 heeft het hen beide zelfs een Koninklijke onderscheiding gebracht.

Het gezin is inmiddels uitgebreid met 13 kleinkinderen en het eerste achterkleinkind is op komst. Het huwelijksjubileum werd gevierd met allen die hen lief zijn.