Overruled mag Dokk’em Open Air openen

Hoogeveen - Uit meer dan 50 Noord-Nederlandse bands is de Hoogeveense band Overruled gekozen om het internationale metalfestival Dokk’em Open Air te openen.

In het weekend van 28 en 29 juni deelt deze getalenteerde thrashmetalband het podium met legendarische acts als King Diamond, Cradle Of Filth, Cannibal Corpse en Demons & Wizards.

De twaalfde editie van Dokk’em Open Air vindt plaats aan de rand van de Friese elfstedenstad Dokkum. Overruled speelt op zaterdag 28 juni om 13.30 uur op het Rock’Em Stage. In totaal zijn er vijf podia op het festival.

2019 kon wel eens het jaar van Overruled worden, zo voorspelde een recensent toen hij Overruleds album Hybris’ beoordeelde, ergens eind 2018. Het lijkt erop dat deze journalist gelijk krijgt. Na succesvolle optredens op Eurosonic en Pitfest mag het Hoogeveense viertal dit jaar ook aantreden in Dokkum. Shows in de rest van Nederland en Duitsland staan al gepland.

Tijdens Pitfest in Erica, mei dit jaar, maakte de Hoogeveense band ook al veel indruk. ‘Bassist Joeri Klaassens en vooral gitarist Ronald Reinders zoeken veel contact met het publiek en van drummer Gerald Warta straalt het speelplezier af. Het plezier dat de band heeft, wordt duidelijk gedeeld door het publiek’, aldus Pitfest.

Energieke show

Overruled maakt onvervalste heavy, speed- en thrashmetal en live staan de heren garant voor een energieke show met veel publieksinteractie. Niet voor niets was de jury unaniem in de keuze om Overruled naar voren te schuiven als de winnaar van de Dokk'em-bandcontest. Dokk’em Open Air is een tweedaags metalfestival in Dokkum, dat elke editie de beste nationale en internationale metalbands naar Noord-Friesland haalt en daarmee duizenden bezoekers trekt uit heel Europa.

www.dokkemopenair.eu