Vrouwen Kwiek winnen bekerfinale

Gieten - Met een bus vol supporters vertrok de dames 1-selectie van Kwiek gisteren naar Gieten, waar de bekerfinale gespeeld moest worden tegen de Cirkeltijgers uit Groningen. Op papier een kansloze missie. De Cirkeltijgers wist in het afgelopen jaar in de competitie twee keer eenvoudig te winnen van Kwiek.

De wedstrijd begon opvallend goed voor de Kwiek-dames. Er was veel vechtlust te zien, hetgeen door de circa 100 supporters van Kwiek zeer gewaardeerd werd. Het openingsdoelpunt kwam van Brenda Benjamins. Al heel snel werd dit beantwoord door de Cirkeltijgers, waardoor het na 5 minuten 1-1 was. Toen was het over voor de Groningers. Tot de 25e minuut van de eerste helft wist de Cirkeltijgers nog maar 1 keer extra te scoren. Drie strafworpen stopte keeper Danielle Bodegraven in de eerste helft. Verder had de goalie van Kwiek een makkelijke dag. Cirkeltijgers probeerde alleen maar vanaf de 6-meter cirkel te scoren. Door zeer sterk verdedigingswerk van Kwiek en het uitblijven van afstandsschoten vanaf de 9 meter kon Danielle eenvoudig het doel schoon houden. Met een ruststand van 3-10 kon coach Agnes Bodegraven opgelucht ademhalen en de dames instrueren het spel te continueren in de tweede helft.

Minder grip

Na 13 minuten in de tweede helft leek het er even op dat de grip op de wedstrijd weg was. De Cirkeltijgers kwam terug naar een tussenstand van 9-15. Maar na goed aanvallers werk van de opbouwrij was het na 55 minuten van de wedstrijd al wel duidelijk dat Kwiek de beker mee naar huis kon nemen. De tussenstand was al opgelopen naar 11-20 voor Kwiek. Het laatste doelpunt van Kwiek kwam van de afscheid nemende Ellen Tolman, die na 15 jaar handbal besloten heeft te stoppen. Hierdoor was de eindstand 11-21.

De Kwiek-dames mogen nu genieten van een welverdiende vakantie. Na de zomervakantie gaat de strijd om de landelijke beker verder, waar ook zij aan mogen deelnemen na dit behaalde resultaat.

Nieuwe trainer en coach Jesper Arends, die het stokje overgenomen heeft van Ron Stege, heeft in ieder geval een uitdagende start bij Kwiek