Ingmar Berga is Nederlands kampioen skeeleren

Staphorst - De 34-jarige Ingmar Berga uit Hoogeveen is zaterdag in Staphorst Nederlands kampioen geworden op de marathon bij het Inline skaten. Berga werd nog nooit Nederlands kampioen skeeleren en hij was blij dat hij deze titel van zijn lijst kon afstrepen.

Op evenemententerrein De Tippe in Staphorst vertrok Berga vroeg in een kopgroep van zes man. Die groep bleef tot het eind bij elkaar en in de eindsprint bleek de Hoogevener net iets sneller als nummer twee Jordy Harink.

Ingmar Berga won drie keer zilver en drie keer brons op een NK skeeleren, maar goud stond nog op zijn wensenlijstje. Hij was ontzettend blij dat hij zaterdag ook die ontbrekende prijs op zijn indrukwekkende palmares kon bijschrijven. ‘Ik heb er jaren over gedaan, maar een ding ontbrak. Het is toch wel zuur als deze titel zou ontbreken. Ik ben blij dat ik deze titel nu ook van mijn lijstje kan afstrepen.’

Gary Hekman en Crispijn Ariëns waren de favorieten en daar werd het meest op gelet. ‘Dat was een voordeel voor mij. Ik kon met een groep wegkomen en de samenwerking in de kopgroep was goed. Ik was blij dat mijn ploeggenoot Robert Post in de kopgroep zat. Robert trok de sprint aan en ik kon het gelukkig afmaken.’ Het zestal rijders dat het peloton achttien ronden voor de finish op een ronde zette, bestond uit Bart Hoolwerf, Jordy Harink, Ronald Haasjes, Gerwin Smit, Robert Post en Ingmar Berga. De finish was heuvel op en Ingmar Berga was in de eindsprint net iets sneller dan Jordy Harink. Op de derde plaats eindigde Robert Post, die net als Ingmar bij Team Okay Fashion & Jeans rijdt.

Over een maand vindt het WK inline skaten in Barcelona plaats en Ingmar Berga is van de partij. ‘Een WK is altijd heel moeilijk, maar met onder andere de snelste sprinter van de wereld Gary Hekman in de ploeg is er misschien iets mogelijk. We hebben in ieder geval een goede ploeg.’