Thrianta handhaaft zich in de tweede klasse

Hoogeveen -Thrianta speelde afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen. Voor de geelblauwen stond handhaving op het spel. Daarvoor moest de ploeg zelf winnen van Regio'72 en concurrent Elko verliezen.

Beide resultaten vielen in het voordeel van Thrianta uit. Want zelf won de ploeg met 21-18 en Elko verloor. Dus is Thrianta volgend jaar weer tweede klasser.

Aan het begin van de wedstrijd lukte het Thrianta niet om het spel te maken. Dus was het Regio'72 dat de score opende. De geelblauwen hebben dit seizoen al vaker laten zien dat ze strijdbaar zijn. Dus ook dit keer knokten ze zich in de wedstrijd. Dit resulteerde er in dat de ploegen bij 5-5 weer naast elkaar stonden. Hierna liet Thrianta zien dat de ploeg zeker thuishoort in de tweede klasse, want de spelers begonnen het spelbeeld te bepalen. Daardoor liepen de Hoogeveners uit naar een 10-7 voorsprong. Hierna liet Regio'72 zien dat ze niet voor niets tweede staat. Want de ploeg kwam voor rust terug op één doelpunt: 11-10.

Spannend tot de laatste minuut

De tweede helft startte net als de eerste helft. Opnieuw opende de ploeg uit Vaassen de score. Ze nam zelfs weer de voorsprong: 12-13. Wederom wist Thrianta de score weer om te draaien en werd het 18-16. Hierna deelde Thrianta de genadeklap uit, want de spelers namen een 21-17 voorsprong. Hierna scoorde Regio nog éénmaal om de eindstand te bepalen op 21-18.

Omdat de overwinning in de laatste minuut binnengehaald was konden de afscheid nemende spelers hun verdiende publiekswissels krijgen.

Na de wedstrijd werd snel bekend dat Elko niet wist te stunten bij de kampioen. Dus door deze uitslagen eindigt Thrianta op de veilige zesde plaats. Dit houdt in dat Thrianta volgend jaar zowel in de zaal als op het veld uit komt in de tweede klasse.