Mooi slot voor vrouwen vv Hollandscheveld

Ingrid Koster

Het vrouwen 3 team van Vv Hollandscheveld speelde afgelopen vrijdag in Tiendeveen haar laatste speelavond. Zij moesten vier wedstrijden spelen, onder andere tegen HZVV en Hodo. Deze beide teams hadden ook nog een kans om kampioen te worden.

Eerste wedstrijd gelijk winst

De eerste wedstrijd speelde Hollandscheveld tegen Tiendeveen. Door een doelpunt van Bianca Schonewille en Kristel Kikkert won Hollandscheveld deze wedstrijd met twee tegen nul.

Hodo en HZVV volgden

De volgende wedstrijd was tegen Hodo. De derby tussen clubs uit Hollandscheveld leidt altijd tot wat extra strijd, maar al snel bracht Kristel Kikkert Hollandscheveld op een voorsprong. Van beide kanten werd er geknokt, maar het lukte Hodo niet om de stand weer gelijk te zetten, onder andere door een aantal mooie reddingen van keepster Frederika Pater. Een tweede winst dus voor de Hollandscheveldse vrouwen.

De volgende wedstrijd speelde Hollandscheveld tegen HZVV. De uitslag van deze wedstrijd zou moeten bepalen wie kampioen zou worden. Het lukte beide teams echter niet om te scoren en ondanks de druk werd het geen spannende wedstrijd. Er werd met een brilstand afgesloten.

Kampioenswedstrijd

Als Hollandscheveld de laatste wedstrijd tegen Nieuw Balinge zou winnen, dan zouden zij voorjaarskampioen worden. De vrouwen zetten alles op alles om dit voor elkaar te krijgen. Door doelpunten van Helga Winkel en Kristel Kikkert is dit gelukt en eindigde de wedstrijd met een stand van twee tegen nul en mag dames 3 van Vv Hollandscheveld zich kampioen noemen van seizoen 2018-2019 noemen.