‘Als ik thuiskom doe ik helemaal niets meer’

Hoogeveen - Afgelopen week was voor de leerlingen van RENN4 De Windroos in de scholengemeenschap Eduwiek helemaal gevuld met sportieve en culturele activiteiten.

De leerlingen konden kiezen uit diverse workshops zoals dans, muziek, vloggen, mountainbiken, zwemmen, graffiti, vissen, fietsen, ‘Lowlandgames’, kanoën, taarten bakken, schilderen en sportschool.

Een van de populairste workshops was die waar je kennis kon maken met slangen, vogelspinnen, varanen en hagedissen. Veel leerlingen vonden het begrijpelijk heel spannend om deze dieren op hun arm, om hun nek of op hun hoofd te zetten.

Teamleider Ineke Janssen vertelt: ‘Het is altijd prachtig om te zien hoe de leerlingen genieten van de workshops die aangeboden worden en dat ze daarbij worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen.’ Dankzij medewerking van onder andere Scala, de visvereniging Het Vette Baarsje en vele vrijwilligers kan De Windroos terugzien op een zeer geslaagde week die werd afgesloten op het Bentinckspark en het Activum met een sportdag van Special Heroes. Hoe inspannend de activiteiten waren blijkt wel uit de opmerking van een van de deelnemers: ‘Als ik thuiskom doe ik helemaal niks meer!’ Op de foto is te zien hoe de deelnemers aan de workshop ‘fietsen’ een stop maken op de VAM-berg.