Team CSE speelt om derde plaats op WK in Italië

Meppel/Zuidwolde - Op het WK tennis voor scholieren, dat momenteel in Italië wordt gehouden, is het team van het CSE uit Zwolle in de poulefase als tweede geëindigd, hetgeen resulteerde in een halve finale.

Nederland was ingedeeld bij Taiwan, China, Chili en Duitsland. Van China werd met 4-1 gewonnen. Elysia Pool (MLTC) verloor haar enkelspel, maar Annemart Kleijn (MLTC) en Veerle Tibben (Suthwalda) wonnen hun dubbelspel met 4-0 en 4-1. Daarna volgde Duitsland als tegenstander. De ‘runner-up’ van twee jaar geleden werd met 4-0 verslagen. Elysia won nu wel haar enkelspel. De derde set eindigde met een tiebreak (8-6) tegen een Duitse die normaliter in de Bundesliga speelt. Ook Annemart en Veerle speelden hun Duitse tegenstandsters van de baan: tweemaal 4-0. Tegen Taiwan ging het beduidend moeilijker en werd iedereen op klasse verslagen: 0-5 verlies. Van Chili werd echter met 5-0 gewonnen. Annemart trok haar enkelspel met 4-1 en 4-0 naar zich toe.

De halve finale tegen Turkije ging vervolgens met 4-1 verloren. Alleen het dubbelspel van Elysia Pool (samen met Sarah van Emst) leverde een zege op.

Komende zaterdag wordt om de derde plaats op dit WK gespeeld. Tegenstander is Engeland, dat de andere halve finale van Taiwan heeft verloren.