Diamanten bruidspaar geniet volop van het leven

Hoogeveen - Het was afgelopen maandag groot feest voor Arie en Henny Kikkert-Benjamins. Zij hebben elkaar die dag precies zestig jaar geleden het ja-woord gegeven.

Het diamanten huwelijksfeest werd gevierd in het bijzijn van kinderen, kleinkinderen en naaste familie. Een dag later kwam ook burgemeester Karel Loohuis nog op bezoek om namens de gemeente de felicitaties over te brengen.

Ontmoeting aan de Hoofdstraat

Arie werd in 1934 in Nieuwlande geboren, Henny bijna een jaar later in Elim. Een paar jaar later woonden ze in Hoogeveen. De één in De Weide bij de tweede sluis (nu Zuidwoldigerweg) en de ander aan de Schutstraat bij de eerste sluis (Venesluis). In 1957 ontmoetten ze elkaar aan de Hoofdstraat en kregen toen al snel verkering. Dit duurde twee jaar waarna ze in 1959 in het huwelijk traden in het gemeentehuis van Hoogeveen. De kerkelijke inzegening was in de Grote Kerk. De feestelijke bruiloft was in het toenmalige Zalencentrum Groote aaan de Wilhelminastraat.

Uit het huwelijk werden drie kinderen geboren, twee zoons en een dochter. Ze zijn ook al heel lang opa en oma van drie kleinkinderen.

Jaloers

Arie werkte als technisch werkvoorbereider 35 jaar bij Drenthina, het latere Thomassen & Drijver (nu Ardagh Metal Packaging) en ging in 1990 op 56-jarige leeftijd met vervroegd pensioen. De kinderen zijn daar nu nog steeds jaloers op. Veel vrije tijd werd en wordt nog steeds besteed aan de voetbalvereniging HZVV als trouwe supporter en kantinemedewerker.

Henny was op jonge leeftijd werkzaam als kinderoppas en deed huishoudelijke werkzaamheden bij anderen. Tijdens haar huwelijk was ze huisvrouw en stond ze ‘s middags altijd klaar met een kopje koffie, thee of fris als de kinderen van school kwamen. Op latere leeftijd was ze vaak oppasoma. Verder was ze altijd druk als presidente van de Vrouwenvereniging Martha en tuiniert ze nog steeds graag.

Op de fiets

Beiden zijn dankbaar dat ze in redelijk goede gezondheid met hun 84 jaar nog volop in het leven staan. En wat op de fiets gedaan kan worden, gebeurt op de fiets! Waarbij ze toch zeker ook de nodige ernstige lichamelijke problemen hebben gehad, zoals een vijfvoudige bypassoperatie jaren geleden bij Arie. En bij Henny vier jaar geleden diverse gebroken ruggenwervels en daardoor een lange periode van revalidatie na een ernstige val van de trap.

Het diamanten huwelijk wordt verder nog uitgebreid gevierd met een volledig verzorgd weekendje weg met de (klein)kinderen.