Op zoek naar een origineel vaderdagcadeau?

Noordscheschut - Tuincentrum Strijker in Noordscheschut staat vrijdag en zaterdag in het teken van de Flower-Art Days, oftewel kunst in de kas. Bloemen, planten en kunst komen samen in het tuincentrum.

Verras vader zondag met een leuk, origineel, stoer of nuttig tuincadeau, of neem hem juist mee naar het tuincentrum.

Veel te genieten

Een ding is op voorhand al zeker: tijdens de Flower-Art Days valt er veel te genieten. Van pentekeningen tot fotografie, van olieverfschilderijen tot glaskunst, van foto’s tot 3D-art en zelfs kunstzinnige bloemsierkunst, alles is te zien en te koop.

Het idee voor de Flower-Art Days is afkomstig van de Hoogeveense kunstenaar Geert Oldenbeuving, die bruist van ideeën. Het plan komt voor uit de Kunstroute Hoogeveen, die traditiegetrouw in september wordt gehouden. Oldenbeuving was vorig jaar een van de deelnemers aan het evenement Proef & Beleven bij het tuincentrum aan het Krakeel. Daar begon het al te borrelen. ‘Tja, toen kon ik mijn mond niet houden’, glimlacht de kunstenaar. Eigenaar Bert Strijker bleek direct enthousiast: ‘Ik houd van reuring in de zaak’, vertelt hij.

Vijftien kunstenaars

In totaal nemen vijftien kunstenaars deel aan de Flower-Art Days. Allen zijn betrokken bij de Kunstroute Hoogeveen. Naast Geert Oldenbeuving en Roelof Koobs zijn Ada Veldman, Arie Goedhart, Greet Scholten, Thea de Rooij, Grietje van Keimpema, Marion Schrevelius, Mieke van Nieuwland, Harma Wierbos, Hetty Kalteren, Koosje Zomer, Niesje Metselaar, Sandra Kloosterman en Theun Krikke van de partij. Namens het tuincentrum is Hilda Koerts aanwezig.

Wie zoekt naar een uniek en origineel vaderdagcadeau, hier liggen kansen. De meeste kunstenaars gaan namelijk beide dagen ter plekke ook aan het werk. Veel van hen bieden tevens kunst te koop aan, tegen een vriendelijke prijs.

Op vrijdag 14 juni zijn bezoekers van harte welkom van 10.00 tot 21.00 uur, zaterdag 15 juni van 10.00 tot 16.00 uur.