Werkstraf voor bedreiging met stroomstootwapen

Hoogeveen - Voor bedreiging moet een 30-jarige Hoogevener een werkstraf van 40 uur uitvoeren. Dat bepaalde de politierechter dinsdag in Assen.

De Hoogevener bedreigde op 8 september 2017 aan de Grote Kerkstraat in Hoogeveen een vrouw pal voor de brasserie van haar zoon. Zij hielp daar na de koopavond met het schoonmaken van het terras en met het plaatsen van stoelen toen de Hoogevener ten tonele verscheen. 

'Blauw knetteren'

Hij begon uit het niets op de vrouw te schelden en smeet daarop met terrasstoelen. De vrouw belde daarop het alarmnummer. Toen de politie onderweg was werd de vrouw met een ijzeren staaf bedreigd, maar ook met een stroomstootwapen. ,,Het was een apparaat dat blauw knetterde", had de vrouw verklaard. De situatie was uitermate bedreigend. De Hoogevener nam de benen en trok in zijn vlucht nog twee reclamezuilen omver. Hij kon in zijn woning worden opgepakt. De vrouw deed aangifte van bedreiging.

Flink strafblad

De Hoogevener heeft een lijvig strafblad. Hij verscheen niet op zitting. De rechter hield rekening met de oudheid van de zaak en matigde de straf. (ADP)