Einde aan Hoogeveen Culinair

Hoogeveen - Na tien jaar komt er een einde aan Hoogeveen Culinair. Dinsdagochtend heeft het bestuur besloten het evenement dit jaar niet door te laten gaan. ‘Een beslissing die met pijn in het hart is genomen’, laat bestuurslid Cynthia Busscher weten. De reden ligt voornamelijk in tegenvallende sponsorgelden en problemen met de personele bezetting.

Zojuist zijn ook de sponsors geïnformeerd.

‘Wij zijn ons ervan bewust dat met Hoogeveen Culinair iets bijzonders werd gepresteerd. Het was misschien wel hét evenement van Hoogeveen. Het zette Hoogeveen op de kaart. Wij zijn ons als bestuur bewust van die verantwoordelijkheid’, aldus Cynthia Busscher.

Risico te groot

Dinsdagochtend werd de balans opgemaakt. Nadat nogmaals duidelijk was dat vrijwel alles flink achterbleef bij vorig jaar, is de knoop doorgehakt. Het risico was te groot. ‘Het evenement trok steevast 7000 tot 8000 bezoekers. Die hebben een bepaalde verwachting bij Hoogeveen Culinair, dat stond voor een mooi evenement met een mooie uitstraling en mooie gerechtjes. Als je dat niet waar kunt maken, moet je een beslissing nemen. En ja, we beseffen dat we daarmee heel wat mensen zullen teleurstellen. ’

Elke tweede dinsdagochtend van de maand komen de bestuursleden, zo’n twaalf tot dertien ondernemers, bijeen om te vergaderen. De afspraak is gemaakt om die samenwerking voort te zetten. ‘Deze samenwerking is namelijk heel bijzonder. We delen veel met elkaar en leren ook van elkaar.’

Nieuw evenement, maar nog niet dit jaar

Busscher benadrukt dat de betrokken ondernemers wel weer een nieuw gezamenlijk evenement willen opzetten. ‘Dat gebeurt dit jaar zeker nog niet’, stelt ze. Hoe en wat precies is bovendien onbekend. 'De ideeën vliegen al over tafel, maar we moeten eerst dit laten bezinken.'

Hoogeveen Culinair zou eind augustus de elfde editie beleven. Het evenement is destijds opgezet door de Ronde Tafel. Later is er een stichting opgericht, die de organisatie heeft overgenomen. Het afgelopen jaar was de opzet al iets gewijzigd met een kooktheater. Volgens Busscher was er ook een tendens merkbaar dat bezoekers het evenement bezochten nadat zij thuis al gegeten hadden en op Hoogeveen Culinair vooral genoten van een drankje en een klein hapje. ‘Misschien is de tijd in Hoogeveen wel rijp voor een nieuwe evenement, bijvoorbeeld een treffen met een drankje en een snack.’