HZVV VR 1 haalt finale nacompetitie

Steenwijk - HZVV VR1 speelde afgelopen zaterdag in de halve finale nacompetitie tegen d'Olde Veste 54 in Steenwijk. Twee ploegen die elkaar kennen hetgeen een aantrekkelijke wedstrijd beloofde.

Beide ploegen gingen vol voor de aanval en al was d'Olde Veste in het begin van de wedstrijd iets gevaarlijker, beide ploegen waren redelijk gelijkwaardig. HZVV werkte iets te veel met de lange bal die door de wind vaak iets te veel snelheid meekreeg waardoor de nauwkeurigheid er niet helemaal was.

Combinatievoetbal

In de 23e minuut begon HZVV dat te doen waar ze goed in is, combinatievoetbal. Zo werd op links Maria de Lima gevonden, die knap via de lijn de hoek inging. Vanaf daar gaf ze een prima voorzet, die door de goed meegelopen Gulnaz Yildirim onhoudbaar werd ingeschoten. Vijf minuten later was het weer raak, Verena Jager kwam op een meter of dertig van het doel in balbezit en niet voor de eerste keer dit seizoen haalde ze verwoestend uit en liet ze de Steenwijker goalie kansloos.

HZVV ging hierdoor met 0-2 de kleedkamer in maar mocht het zichzelf wel degelijk kwalijk nemen dat de voorsprong niet groter was, een ruststand van 0-4 zou gezien de kansen ook zeker niet onterecht zijn geweest.

Lange bal

De tweede helft moest  HZVV  tegen de harde wind in spelen maar dit had geen  effect op het wedstrijdbeeld, d' Olde Veste bleef de lange bal spelen op hun snelle aanvallers en HZVV bleef de combinatie zoeken. In de 80e minuut was het weer De Lima die goed doorkwam over links en ditmaal bereikte haar voorzet Martine Weinans, die de bal achter de keepster kreeg, hiermee de wedstrijd in het slot gooiend.

Vijf minuten voor het eind van de wedstrijd was er een ander feestmoment voor HZVV. Na een revalidatie van ruim een jaar maakte Nienke Woertink weer haar eerste minuten. Mooier dan afgelopen zaterdag kon het niet lopen. Met haar tweede balcontact zocht en vond ze het doel en zette haar ploeg op een 0-4 voorsprong. In de laatste minuut kwam HZVV ook nog op 0-5 na een doelpunt van Sharella van Goor, die een corner van Bertina Geerding goed verwerkte. Hiermee haalde HZVV VR 1 de finale van de nacompetitie waarin het zaterdag mag aantreden tegen Be Quick 28 VR 2 uit Zwolle