Hoogeveen blijft hoofdklasser na nederlaag tegen OJC Rosmalen

Hoogeveen - Hoogeveen is er niet in geslaagd om voor eerst in de historie te promoveren naar de derde divisie. Nadat het eerste duel tegen OJC Rosmalen donderdag al met 2-0 werd verloren, trok de derdedivisionist maandagmiddag ook aan het langste eind.

Na negentig minuten stond er een 1-3 eindstand op het scorebord en was het lange seizoen voor Hoogeveen definitief voorbij.

Natuurlijk was er teleurstelling na afloop, maar dat maakte al snel plaats voor trots. Hoogeveen was dit seizoen als promovendus in de hoofdklasse de beste presterende Drentse ploeg op dat niveau en het was al heel lang geleden dat dit werd gepresteerd. De mannen van trainer Nico Haak hebben Hoogeveen dan ook weer op de voetbalkaart gezet.

Goed strijdplan

Haak had er in de voorbereiding op de return tegen OJC alles aan gedaan een goed strijdplan te bedenken. Alle moeite was echter voor niets, want vlak voor de wedstrijd kon het bedachte plan de prullenbak in. Sadik Spijodic meldde zich vlak voor de wedstrijd ziek en ook Thomas Reinders kon niet starten. Mesud Yildirim en Enrico Schonewille startten hierdoor in de basis en Levon van Dijk werd in de spits geposteerd. Yildirim keerde terug na een zware blessure die hem bijna een half jaar aan de kant hield. Tegen OJC liet hij zien van grote waarde te zijn voor de Hoogeveners. Dat gold ook voor Sebastian Kleinheerenbrink, die op zijn favoriete positie centraal achterin mocht starten en dat uitstekend deed.

Beiden konden echter niet voorkomen dat Hoogeveen al snel op achterstand kwam. Een prima uitgespeelde aanval werd binnengetikt door Wesley Meeuwsen. Hoogeveen wachtte hierdoor een schier onmogelijke opgave. Men moest immers drie keer scoren om een verlenging af te dwingen.

Gelijkmaker

Het viel de ploeg te prijzen dat men er vol voor bleef gaan. OJC leek met hun gedachten ook al bij de finale. Enrico Schonewille had vlak na de achterstand de gelijkmaker op zijn schoen, maar strandde uiteindelijk. Nadat Nick Borgman zijn ploeg twee keer op de been had gehouden viel na een half uur dan toch de gelijkmaker. Saber Hendriks werd in het strafschopgebied licht geraakt door doelman Bart Tinus en benutte vervolgens zelf de strafschop.

Hoogeveen begon er weer in te geloven en was vlak voor rust via Levon van Dijk ook dichtbij een tweede treffer. Die kwam er niet, waardoor Nico Haak in de tweede helft alles op alles zette door met Daniël Manning, Marco Hartman en Andy Kreeft drie verse krachten in het veld te brengen. Dat resulteerde niet in het gewenste effect. Hoogeveen had wel meer balbezit, maar was nauwelijks gevaarlijk. Toen Shakki Mohamed zich ook nog eens liet provoceren en rood kreeg was het gedaan met Hoogeveen. OJC profiteerde optimaal van de overtalsituatie en liep in de slotfase via Joeri Theunisse en Kay van den Boogaard uit naar 1-3.

Hoogeveen - OJC Rosmalen: 1-3 (1-1). Scoreverloop: 12e Wesley Meeuwsen 0-1, 30e Saber Hendriks (pen.) 1-1, 83e Joeri Theunisse 1-2, 89e Kay van den Boogaard 1-3. Scheidsrechter: Marcel te Hennepe. Rode kaart: Mohamed (Hoogeveen). Gele kaarten: Van den Boogaard en Meerveld (beiden OJC). Toeschouwers: 500. Opstelling Hoogeveen: Norgman, Menno Heerkes, Van Dijk, Yildirim (Kreeft), Hendriks (Hartman), Schonewille (Manning), Tom Heerkes, Mohamed, Engbers, Zwikker, Kleinheerenbrink.