Steenbergerpark en Roekpad nog in de race voor titel Leukste speel-, sport- en beweegplek in Drenthe

Echten - Alle inwoners van Drenthe werden opgeroepen om zijn of haar favoriete plek om te spelen, sporten of bewegen in te sturen.

Daarop kwamen diverse aanmeldingen binnen; van zwemplassen tot speelbossen en van belevingspaden tot MTB-routes. Zo blijkt maar weer dat er in Drenthe eigenlijk voor elk wat wils is als het om buiten bewegen gaat. 

De 3 leukste plekken in Drenthe 

Het was voor de jury geen eenvoudige klus om de top 3 te bepalen. Maar door alle locaties op een aantal criteria te beoordelen, denk aan bereikbaarheid, geschiktheid voor meerdere leeftijden en of het aanzet tot meer bewegen, is het toch gelukt. De drie locaties die nu nog kans maken om het leukste plekje van Drenthe te worden zijn:

  • Het Roekpad in Echten
  • Het Steenbergerpark in Hoogeveen 
  • De Baggelhuizerplas in Assen

Stem op jouw favoriet 

Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriet. Via filmpjes en foto's vertellen de inzenders waarom hun locatie moet winnen. Stemmen kan tot 15 juni via www.kennislabbiornoord.nl/stem-op-jouw-favoriet. Nog meer lezen over de locaties in de top 3? Neem dan een kijkje op www.roeg.tv

Waarom een verkiezing? 

Deze verkiezing wordt georganiseerd door IVN Noord, SportDrenthe, Kennislab BIOR Noord en Drenthe beweegt. Om zoveel mogelijk Drenten te inspireren om de buitenlucht op te zoeken, wordt er een lijst samengesteld van de 50 mooiste plekken. Dit gebeurt in het kader van 50 jaar SportDrenthe.