Pesse verzekert zich van promotie na spektakelstuk

Loon - Pesse heeft weten te promoveren naar de derde klasse. Na een uiterst spannende en attractieve wedstrijd wist het uiteindelijk opponent Muntendam na verlenging met 3-6 te verslaan. Een mooie prestatie voor de mannen van Kramer na een goed seizoen.

In het begin leken beide ploegen nog wat onwennig tegenover elkaar te staan, eenieder was zich duidelijk bewust van de belangen van de wedstrijd. De strijd speelde zich vooral af op het middenveld maar echt gevaarlijk wist men niet te worden. De eerste echte grote kans was voor Veninga, maar zijn inzet kon doelman Wijsbeek goed pareren. Na ongeveer een halfuur spelen wist Pesse als eerste te scoren. Na een lange pass van Evenhuis leek de bal te verdedigen voor Muntendam, maar Van de Laan verwerkte de bal niet goed waardoor Verbrugge met de bal aan de haal ging. De clubtopscorer bleef rustig en schoot de bal beheerst langs doelman Wijsbeek. Daarna leek Muntendam echt wakker te zijn en begon het meer de regie in het laatste deel van de eerste helft naar zich toe te trekken. Uit een afgeslagen corner liet Ploeger met een volley doelman Waninge kansloos. Door de gelijkmaker leek Pesse even van slag, want meteen meldde Muntendam zich weer. De rappe Vasse ontdeed zich van directe tegenstander Moes en tikte de bal langs Waninge, maar op de lijn was Evenhuis net op tijd om zijn ploeg voor een achterstand te behoeden.

Venijn in het slot

In de tweede helft ging de wedstrijd idem dito door als in de eerste helft. De beide ploegen durfden aanvallend te spelen waardoor het een open wedstrijd was. De eerste kans in de tweede helft was voor Schoenmaker en was levensgroot. Oog in oog met de doelman bleek de middenvelder niet koel genoeg en schoot hij de bal voor het doel langs. Daarna liet ook Pesse zich weer zien. Na een mooie pass achter de verdediging was er een kopkans voor Moes. Jammer genoeg voor de Pessenaren kopte de rechtsback over.

Amper een minuut na deze grote kans voor Moes was Muntendam wel succesvol. De handige Hut gaf de bal voor waarna Schoenmaker nu zijn vizier wel op scherp had staan. Een dreun voor Pesse dat hierdoor nog meer op de aanval moest gaan spelen. Dit deed de ploeg door snel te wisselen. Meteen lieten de wissels zien gretig te zijn. Na een pass van Kleine kwam de bal bij De Vries op rand zestienmetergebied. De invaller liet de bal even stuiteren waarna hij richting doel volleerde. Een goede redding van Wijsbeek zorgde ervoor dat Muntendam op voorsprong bleef. Maar niet lang daarna was de doelman wel kansloos op een inzet van De Vries. De middenvelder bleek over een uitstekend chocoladebeen te beschikken want zijn schot met links was onhoudbaar voor Wijsbeek. Dit gebeurde allemaal met nog maar twee minuten officiële speeltijd. Na deze gelijkmaker was Muntendam eventjes van de wijs wat weer kansen bood aan Pesse. Wederom was het De Vries die ditmaal als aangever fungeerde, maar Slomp wist niet toe te slaan waardoor men de verlenging inging.

Snelle doelpunten

In de verlenging gingen beide ploegen meteen volle bak van start. En al snel wist Pesse de voorsprong te pakken door een afstandsschot van Veninga. Maar lang kon men er niet van genieten want Muntendam kwam weer op gelijke hoogte. Met zijn linker schoot Piening de bal keihard binnen in de kruising. Pesse liet zich niet van de wijs brengen door de gelijkmaker en via Kleine kwamen de gasten op voorsprong. Aanvankelijk leek het schot van de routinier houdbaar, maar door de wirwar aan benen voor Wijsbeek rolde de bal toch het doel in. In het tweede gedeelte van de verlenging trok Pesse de overwinning naar zich toe. Muntendam leek ook niet meer bij krachte om gevaarlijk te worden. Weer een invaller aan Pesser zijde wist te scoren. Na een goede actie schoot Casander de bal in de kruising. Hierdoor was het laatste verzet van de Muntendammers, gebroken. Ook Slomp kwam nog op het scoreformulier door een voorzet van Casander.