Vier regioclubs zijn in de race voor promotie

Hoogeveen - Het is de tijd van de nacompetities. Noordscheschut overleefde de eerste ronde en gaat op bezoek bij hoofdklasser Spijkenisse. VVAK ontmoet Nieuw Balinge, Pesse speelt tegen derdeklasser Muntendam.

Hoogeveen speelde gisteren de eerste wedstrijd tegen derde divisionist OJC Rosmalen. Maandag volgt de return in Hoogeveen.

Zaterdag

Noordscheschut is nog twee wedstrijden verwijderd van promotie naar de Hoofdklasse. Afgelopen zaterdag werd Winsum via strafschoppen uitgeschakeld. Zaterdag gaat Noordscheschut op bezoek bij hoofdklasser Spijkenisse. Deze ploeg degradeerde vorig seizoen uit de derde divisie en moet flink aan de bak om handhaving in de hoofdklasse te realiseren. Spijkenisse werd dertiende, maar kende een goede eindsprint. Het eindigde met 1-1 tegen Capelle en daarvoor werd DFS Opheusden met 5-1 verslagen. Spijkenisse speelde vanaf 1974 vooral in de eerste klasse. Voor de promotie naar de derde divisie kwam de ploeg drie jaar uit in de hoofdklasse. Noordscheschut is de underdog, maar dat ligt de ploeg goed. Mocht Noordscheschut winnen, dan speelt het op 15 juni op netraal terrein tegen de winnaar van Bennekom (2e 1D) en Go Ahead Kampen (3e 1D).

Nieuw Balinge had zich het eerste jaar na de promotie naar de vierde klasse waarschijnlijk iets anders voorgesteld. De ploeg werd tiende in 4E en moet pd-wedstrijden spelen voor handhaving. De tegenstander is zaterdag VVAK. De ploeg uit Kerkenveld werd derde in 5F en gaat voor promotie. De cijfers van beiden zijn iets anders. Nieuw Balinge won één van de laatste zeven duels. VVAK bleef de laatste acht duels ongeslagen. VVAK scoorde 52 doelpunten, dat zijn er meer dan kampioen Mussel. Voor Nieuw Balinge ligt er meer druk op het duel, want het wil niet degraderen. Er is weinig van te zeggen en het belooft een boeiend duel te worden. De winnaar speelt op 15 juni tegen de winnaar van sc Scheemda (2e 5E)-NWVV (4e 5F).

Zondag

Pesse werd tweede in 4E en kan na één wedstrijd promotie naar de derde klasse realiseren. De enige horde die genomen hoeft te worden is Muntendam. Deze finale wordt zondag 9 juni op het terrein van LEO in Loon gespeeld. Muntendam eindigde als twaalfde in 3B zondag. De ploeg scoorde gemakkelijk, maar kreeg ook gemakkelijk treffers tegen: 65-67. De laatste periode was de ploeg goed op dreef, want het verloor maar een keer van haar laatste vijf duels. De laatste wedstrijd leverde een 0-5 zege op bij Nieuw Roden. Muntendam speelde in de jaren ’70 nog in de eerste klasse, maar het vaakst kwam de ploeg in de derde klasse uit. Pesse eindigde de competitie wat stroef en zal zich nog een keer op moeten laden om de kroon op het uitstekende seizoen te zetten. De verliezer krijgt nog enkele kansen om te promoveren of erin te blijven.

Maandag

Hoogeveen zondag miste net het kampioenschap in de Hoofdklasse A en moet genoegen nemen met een plaats in de nacompetitie. De weg naar de derde divisie is echter nog lang. Gisteren begon Hoogeveen de nacompetitie met een uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen. Deze ploeg eindigde als zestiende in de derde divisie zondag. De ploeg verkeert de laatste tijd in een goede vorm, want het bleef vijf wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste wedstrijd werd met 5-0 van JVC Cuyk gewonnen. In het seizoen 2012/2013 troffen beiden elkaar in de hoofdklasse C. In Rosmalen verloor Hoogeveen met 3-1 en thuis werd het 0-0. Op maandag 10 juni volgt de return in Hoogeveen. Mocht Hoogeveen deze ronde overleven speelt men twee wedstrijden tegen de winnaar van JVC Cuyk (15e derde divisie zo) en Hoogland (5e Hoofdklasse A zon).