Maarten van Dijk breekt parcoursrecord Speeltuinloop

Hollandscheveld - Maarten van Dijk uit Hoogeveen heeft woensdagavond tijdens de 33e prestate wedstrijdloop van speeltuinvereniging Hollandscheveld het parcoursrecord op de 5 kilometer met 26 seconden scherper gesteld. Zijn eindtijd was 15.22.

De ruim 300 lopers hadden volgens de organisatie onder prachtige weer omstandigheden. 

Op een keurige tweede plaats kwam Jef Poelman ook uit Hoogeveen over de streep in een tijd van 16.14 en Dave Mulderij uit Tiendeveen kwam als derde over de meet in een tijd van 17.18.

Dames

Bij de dames was het Dinie Ras uit Urk die met de eer ging strijken in een tijd van 18.40 op 23 seconden gevolgd door Lisanne Langerijs uit Schuningdorf en Sabine Nijstad uit Hoogeveen werd derde in een tijd van 21.40. 

Bij de masters dames en heren waren Anja Bennink uit Elim en Bert Karssies uit Hollandscheveld die met de eer gingen strijken. Bij de jeugd waren dit de winnaars:  Anouk Slompen en Djayequin Matulessy (t/m 5 jaar); Sofie Welling en Gideon Koster (6 en 7 jaar); Meike Boer en Allessandro (8 t/m 10 jaar) en Sharon Steenbergen en Ruben Eefting (11 t/m 14 jaar)

De 34e speeltuinloop is volgend jaar op 3 juni.