Drenthenier, nieuw streekbier

Hoogeveen - Jonge Beer Brouwerij brouwt sinds 2015 bijzonder speciaalbier in Hoogeveen. Naast doorgaans verkrijgbare bieren als HobBlonder en Humber, brouwen Alie en Jan de Vries ook diverse seizoensgebonden biersoorten.

Alle biersoorten worden kleinschalig en ambachtelijk gebrouwen in eigen ketels aan de Fabrieksweg 14 in Hoogeveen. De recepten worden door Jan zelf samengesteld en zijn eigengereid en origineel, vaak lokaal of regionaal geïnspireerd.

Summer Sale Ale

Voor deze zomer is een nieuw streekbier ontworpen dat het beste van twee werelden in zich verenigt. Het is een moutig bruin bier met een mooie volle smaak, met daarnaast een heerlijk frisse citrus-hopgeur van onder meer lokaal geteelde hopsoorten uit Hoogeveen en Echten (bij zorgboerderij de Naoberhoeve). Niet alleen is de receptuur aan de brouwers hersenspinsels ontsproten, ook het biertype is hiermee nieuw: een Summer Brown Ale met de naam Drenthenier.

‘Drenthenier is een heerlijk doordrinkbaar genietbier voor iedereen die wel zou willen Drenthenieren in onze mooie provincie’, aldus Jan de Vries.

Al verkrijgbaar

Afgelopen maandag is het nieuwe streekbier geïntroduceerd en mochten de slijters en horeca alvast voorproeven. Vanaf nu is het bij de regionale slijters en horeca in fles of kruik verkijgbaar.