Is Marcel Hoogerbrugge gedrogeerd?

Hoogeveen - Het onderzoek naar de moord op Marcel Hoogerbrugge draait op volle toeren nu verdachte Hala E. is uitgeleverd aan Nederland. Het onderzoek richt zich op een eventuele zakelijke relatie tussen de twee. Hala E. weigert tot nu toe een verklaring af te leggen.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Hoogerbrugge werd in december 2017 met fors geweld om het leven gebracht in zijn eigen woning. In eerste intantie was het lastig om een verdachte aan te wijzen omdat Hoogerbrugge een kleine sociale kring had. Dit bleek later een voordeel omdat de politie zich kon focussen op de mensen die wel contact met hem hadden.

Hala E. kwam oorspronkelijk uit Soedan, maar had de Nederlandse identiteit. Voordat ze na London verhuisde had ze een tijdje een toko in Hoogeveen. Ook zou ze een in- en exporthandel in landbouwvoertuigen hebben gehad.

Onbekende stof

Hoogerbrugge is om het leven gebracht terwijl hij op zijn bed lag. Er is een onbekende stof in zijn lichaam aangetroffen, wat erop wijst dat hij mogelijk gedrogeerd is.

Ook is uit zijn huis een portomonee met geld meegenomen. De politie vindt dit opmerkelijk omdat Hoogerbrugge normaal niet veel contant geld in huis had. De politie is nu druk bezig met het maken van een tijdlijn rond de moord. Dit wordt bemoeilijkt omdat verdacht Hala E. tien mobiele telefoons gebruikte en ook nog eens van simkaart wisselde.