Warmte komt niet terug met Pinksteren

Regio - Het bijzonder warme weer is na vandaag voorbij en komt op korte termijn niet terug. Met 17 tot 20 graden hebben we in het pinksterweekend normale temperaturen voor begin juni.

Daarmee is het zo’n 10 graden kouder dan vandaag. Er zijn veel stapelwolken en er kunnen enkele buien ontstaan. Er zijn ook droge perioden en dan is het met een beetje zon al snel lekker. 

Volgend weekend staat er een zuidwesten- tot westenwind. Het gaat niet heel hard waaien, maar met deze windrichting hoeven we niet te rekenen op zomerse tot tropische temperaturen zoals vandaag. Volgens de huidige berekeningen is het 17 graden aan de kust tot 20 graden in het zuidoosten en oosten van het land. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale waarden en is het zelfs een graadje koeler dan gemiddeld. Mogelijk wordt het op maandag in het oosten een paar graden warmer.

In de vrij koele lucht kunnen makkelijk stapelwolken ontstaan en de kans op zeer zonnige dagen is klein. Ook geven de modellen een aanzienlijke kans op enkele buien. Toch kan het regionaal prima weer worden als het een tijd droog blijft en de zon schijnt.