Echtpaar Ezendam viert diamanten huwelijk

Pesse - Henk en Minie Ezendam-Katier vierden woensdag hun zestigjarig huwelijksfeest. Ze vormen een uitstekend team, want ze hebben ook nog eens vele tienjaren samen dag in dag uit hard gewerkt op het boerenbedrijf, dat inmiddels door hun zoon en schoondochter is overgenomen.

Dan moet het wel klikken. Henk en Minie Ezendam weten daar alles van. ‘Als je samen een boerenbedrijf runt, dan moet je elkaar wel weten te verstaan’, vat Minie het samen. ‘Anders werkt het niet.’

Avondje dansen

Het was in 1955 dat Minie Katier, opgegroeid op een boerderij in Bentelo, een avondje ging dansen met vriendinnen. Ze gingen naar het ‘school- en volksfeest’ in Beckum. Ook Henk Ezendam was er met vrienden. ‘Nou ja, toen zijn we aan de praat geraakt. Hoe dat verder allemaal is gelopen, dat weet ik eigenlijk niet meer.’

Enkele jaren later, op 29 mei 1959, trouwde het stel in het Overijsselse Hengelo. Het was een hele warme dag midden in het hooi seizoen. De twintigers trokken in het ouderlijk huis van Henk in Hengelo en namen het gemengd bedrijf van zijn ouders over. Henk werkte hard en ook zijn vrouw sprong bij. Zij zorgde voor de kalfjes en hij voor de koeien. In de herfst van 1984 verhuizen ze het hele bedrijf naar Pesse, omdat er in Hengelo geen uitbreiding mogelijk was.

Nog fit en energiek

Er kwamen vijf kinderen, vier dochters en een zoon. ‘Inmiddels zijn er ook veertien kleinkinderen’, vertelt Henk trots. De woonkamer staat dan ook vol foto’s van alle kinderen en kleinkinderen. Gelukkig is het echtpaar nog fit en energiek. Ze zijn beiden erg actief in de moestuin en de bloementuin.