Kwaliteit van Spelerwijs nu ook in kinderdagverblijf

Hoogeveen - Spelerwijs opent in september haar eerste kinderdagverblijf aan de Boekenberghstraat. Vanaf 1 september gaat kinderdagverblijf De ZuiderBreedte, voor 0- tot 4-jarigen, van start.

Een lang gekoesterde wens van de gebruikers van deze brede school in Hoogeveen-Zuid gaat hiermee in vervulling. Directeur Marian Kleve van Spelerwijs is blij met deze stap. ‘Bij ons staat kwaliteit voorop, nu bereiden we wekelijks ruim 525 peuters spelend voor op het basisonderwijs. Met het openen van een kinderdagverblijf breiden we ons aanbod uit.’

Kleinschalig

Kinderdagverblijf De ZuiderBreedte wordt een kleinschalige kinderopvang in een gebouw met meerdere gebruikers. De wensen van het kind en de ouders staan centraal. ‘We willen een warme liefdevolle en huiselijke sfeer creëren, waar zowel ouder als kind zich prettig en welkom voelen en waar een kind zich spelenderwijs kan ontwikkelen. Een goed inrichte ruimte, waar gekwalificeerde en enthousiaste leidsters werken, maakt het mogelijk om hieraan te voldoen.’

Enthousiast

De beide basisscholen De Sprong en het Spectrum zijn enthousiast dat er een kinderdagverblijf in het gebouw komt. Hierdoor wordt het mogelijk om kinderen van 0 tot 12 jaar een goed aanbod te geven. Gezamenlijk werd er al gewerkt aan de doorgaande lijn vanaf de peuterleeftijd, maar nu wordt deze dus binnenkort uitgebreid met de komst van de baby’s en dreumesen.

Meer weten of een zoon of dochter vast aanmelden, dat kan via de site van Spelerwijs, maar bellen voor een gesprek en een rondleiding kan ook.