Rabobank houdt BankBattle

Hoogeveen - Tijdens de Rabobank BankBattle op 15 mei streden 34 groepen van regionale bassischolen tegen elkaar. De BankBattle is een internetquiz, waarbij leerlingen vragen en praktijkopdrachten voorgelegd krijgen.

De quiz succesvol en binnen de tijd afronden vraagt om tactiek, strategie en goede samenwerking. De drie winnende groepen, werden door Rabobank Het Drentse Land verrast met een taart en een workshop naar keuze voor de hele klas.

Kluis kraken

Door de deelname van het grote aantal basisscholen uit diverse gemeenten in Drenthe werd het wedstrijdveld in drie regionale clusters verdeeld. Op BankBattleDay zaten alle leerlingen om 8.30 uur in de startblokken voor de kennisquiz. Tot 12.30 uur kregen zij praktijkopdrachten en vragen voorgelegd die betrekking hadden op schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet. Na een ochtend boordevol samenwerking en tactische en strategische keuzes, ontrafelden de groepen een digitale code, waarmee ze de kluis kraakten. De groepen die dat het snelst binnen hun cluster deden, wonnen een mooie prijs. Zo konden ze onder andere kiezen uit een workshop rap, streetdance, capoeira, musical, 3D-Pen-Tekenen. Daarnaast werden ze door Rabobankmedewerkers verrast met een taart voor de hele klas!

Enthousiast

De kinderen op obs De Schuthoek uit Hoogeveen en obs De Vlinderhof in Noord-Sleen reageerden in ieder geval enthousiast op het zien van de Rabobankmedewerkers. Freda Kikkert (Rabobank Adviseur Dagelijkse Bankzaken) stond met een taart voor de klas bij obs De Schuthoek, waar onrust ontstond. Wie is ze en waarom is ze hier? Na wat gissende opmerkingen, vroeg één leerling zelfs: ‘Krijgen we soms een nieuwe juf?’, waarop Freda antwoordde: ‘Wat als ik jullie nu eens vertel dat ik van de Rabobank ben?’, waarna ze met luid gejuich werd ontvangen. Naast obs De Schuthoek en obs De Vlinderhof wordt odbs ’t Echtenest uit Echten gefeliciteerd.

De Rabobank wenst de winnende scholen alvast veel plezier toe met de gewonnen workshop en bedankt alle scholen voor hun sportieve deelname.