‘Het was liefde op het eerste gezicht’

Hoogeveen - - Jan (87) en Ali (84) Bakker zijn 65 jaar getrouwd. Zaterdag werd dit prachtige feit gevierd samen met de kinderen, tijdens een lekker etentje. Zondag was de grote dag zelf, maandag kwam burgemeester Karel Loohuis op bezoek om zijn felicitaties over te brengen. Het jubilerende echtpaar is flink in de bloemetjes gezet.

Eigenlijk hebben ze er zelf niet veel bekendheid aan gegeven, maar toch staan er nu zeker zes bossen bloemen en flink wat kaarten in de woonkamer. Een van de kaarten komt van de Koning en Koningin. Ook Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning, heeft van zich laten horen.

In het bos

In aanloop naar de grote dag, en tijdens de Briljanten huwelijksdag zelf, liggen vreugde en verdriet soms dicht bij elkaar. Met een lach wordt teruggeblikt op al het moois, ook is er verdriet om zware periodes uit het leven. Natuurlijk komt de allereerste ontmoeting ter sprake. Die was tijdens een zangersdag in het Spaarbankbosch. ‘Dat was liefde op het eerste gezicht’, blikt Jan met een glimlach terug.

Jan (uit Ruinerwold) en Ali (uit Hollandscheveld) wonen met veel plezier in de wijk Krakeel. Ze hebben veel vrienden en een druk sociaal leven. Een van de vrienden wordt standaard iedere zondagmiddag rond 12 uur gebeld. ‘Ook hebben we hele leuke buren. We wonen hier gelijkvloers, dat is ideaal voor mijn vrouw’, zegt Jan.

Applaus

In de kerk is zondag tijdens het gebed stilgestaan bij het huwelijk van Jan Bakker en Ali Bakker-Benjamins. ‘We kregen daarna een groot applaus. Heel mooi.’ Na een repetitie bij het mannenkoor heeft Jan joviaal een rondje in gedaan voor zijn koorgenoten.

65 jaar getrouwd. Dat is een heel eind. Al gaat het met de gezondheid niet altijd even goed, toch zijn Jan en Ali zielsgelukkig met elkaar. ‘We hebben veel liefde tegenover elkaar. We hebben het goed samen.’