Jongen dringt school binnen en veroorzaakt commotie

Hoogeveen - Een onbekende jongen heeft vanmorgen enige commotie veroorzaakt op het Roelof van Echten College locatie Bentinckspark.

In de grote pauze was de jongen de school binnengedrongen, waarna hij op een tafel is gaan staan en leerlingen van de school uitdaagde om zijn voorbeeld te volgen. Dat gebeurde niet.

Er deden geruchten de ronde dat de jongen ook een klap zou hebben uitgedeeld aan een docent. Aard Ekkel, een van de afdelingsleiders, ontkent dat ten stelligste. 'Er gaan wilde verhalen rond, maar er is geen geweld gebruikt. Dat wat is gebeurd is dat een ongenode gast die hier wat leerlingen zou kennen clownesk gedrag vertoonde en op de tafel is gaan staan. Ik heb hem gevraagd daar vanaf te gaan en de school te verlaten. Toen hij geen gehoor gaf aan dat laatste verzoek is de politie gevraagd om assistentie te verlenen.'

Met een sisser afgelopen

Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, bleek de jongen uit zichzelf de school al te hebben verlaten. Volgens Ekkel is het dan ook met een sisser afgelopen. 

Ekkel benadrukt dat de balie van de school altijd bezet is. Iedereen die het pand binnenkomt dient zich hier te registreren. 'Dat heeft de betreffende jongen vanmorgen niet gedaan, maar de baliemedewerkers hadden hem direct in de gaten.' 

Om wie het gaat en wat de reden is van zijn bezoek aan het Roelof van Echten College, is volgens Ekkel onbekend. Volgens de geruchten zou het gaan om een 15-jarige voormalige RENN4-leerling.