Parkeerterrein vv Noordscheschut krijgt weer belijning

Noordscheschut - In juni wordt er belijning aangebracht op de parkeerplaats bij de voetbalvereniging Noordscheschut. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van het CDA over dit onderwerp. Enkele weken geleden werd het probleem van het ontbreken van markering door deze partij aangekaart.

Het zou zorgen voor een onveilige situatie bij de club.

Uitgesteld

Het college geeft aan ervan op de hoogte te zijn dat de voetbalvereniging Noordscheschut graag nieuwe markering op de parkeerplaats wil. ‘Dit is de club ook toegezegd. Vanwege de werkzaamheden aan de velden is dit echter uitgesteld. In de winterperiode kan er geen belijning worden aangebracht, omdat de ondergrond dan te vochtig is’, laten burgemeester en wethouders in een reactie weten.

Een keer per jaar

Uit kostentechnische overwegingen worden de belijningswerkzaamheden volgens het college zoveel mogelijk gebundeld en één keer per jaar door een gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd. In juni wordt er door heel de gemeente weer belijning aangebracht. Ook de belijning op de parkeerplaats bij de voetbalclub wordt dan meegenomen. De voetbalclub zou hiervan al eerder op de hoogte zijn gesteld.

Het college is overigens van mening dat markering van belang is, maar geeft tegelijkertijd aan dat het geen garantie is dat er niet meer onjuist geparkeerd gaat worden. ‘De parkeerder blijft verantwoordelijk voor zijn gedrag.’